Taekwondo: Štetić i Glasnović srebrne, Pole i Jelić brončane na 4.President’s Cupu

Foto: fah

Marija Štetić iz TK Dubrava i Nikita Glasnović iz TK Marjan osvojile su srebro na 4. WT President’s Cupu koji se održava u Antalayi u Turskoj, dok su Doris Pole (TK Dubrava) i Mateja Jelić osvojile broncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kategoriji do 62 kg Marija Štetić je nanizala četiri pobjede protiv Hrvatice Domić, Belgijanke, Srpkinje i Španjolske, a onda je u finalu bolja od nje bila predstavnica Turske Irem Yaman sa 18-7. Štetić je tako osvojila srebro i dodatnih 12 bodova za rang listu i najbolji rezultat od svih Hrvatica koje su u utrci za nastup na SP u svibnju.

Nikita Glasnović je u kategoriji do 57 kg do srebra pobijedila dvije Ruskinje, Norvežanku i Turkinju da bi onda i ona u finalu izgubila od predstavnice Turske Hatice Kubra Ilgun sa 7-13. Glasnović je već ranije osigurala nastup na svjetskom prvenstvu.

Doris Pole je u kategoriji do 73 kg pobijedila dvije Njemice i Hrvaticu Ivu Radoš, a u polufinalu je izgubila zlatnim bodom 0-3 od srpske predstavnice Milice Mandić što joj je donijelo broncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brončanu medalju u kategoriji do 73 kg osvojila je i Mateja Jelić od koje je u polufinalu bolja bila Turkinja Nafia Kus sa 2-0 također zlatnim bodom, a prije toga je eliminirala predstavnice SAD-a, Poljske i Kazahstana. I Jelić je već ranije osigurala nastup na SP u svibnju.

Na 4. President’s Cupu nastupile su od hrvatskih predstavnica još i Kristina Beroš (TK Dubrava), Sanja Maljković (Osvit), Ana Taslak (Jastreb), Bruna Vuletić (TKD Marjan), Lucija Domić (TKD Marjan), Ivana Babić (TKD Marjan) i Lucija Abramović (TKD Brod) koje su zaustavljene u drugom kolu, Lena Stojković (TKD Marjan), Paula Antunović (TKD Marjan) i Kristina Tomić (Osvit) koje su poražene u četvrtfinalu i Iva Radoš (Metalac) zaustavljena u trećem kolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.