Taekwondo Grand Prix: Glasnović srebrna, Jelić i Brečić brončani

Foto: fah

Nikita Glasnović osvojila je srebrnu medalju na finalnom Grand prix turniru koji se održava u Fujairahu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a Matea Jelić i Lovre Brečić su osvojili broncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finalu kategorije do 57 kilograma Nikitu Glasnović je zaustavila aktualna svjetska prvakinja Koreanka Ah Reum Lee sa 11-7. Prije toga je plasman u finale Glasnović osigurala pobjedama protiv Latvijke Ines Tarvide u osmini finala, u četvrtfinalu je bila bolja od dvostruke olimpijske pobjednice Britanke Jade Jones rezultatom 11-7, da bi u polufinalu svladala Turkinju Hatice Kubru, aktualnu viceprvakinju svijeta i europe sa 13-9.

Matea Jelić je u kategoriji do 67 kilograma u prvom kolu bez problema slavila protiv Kanađanke Pagnotte da bi u četvrtfinalu bila bolja od aktualne svjetske prvakinje Ruth Gbagbi. Polufinalni poraz od Nur Tatar s tijesnih 10-9 nije ostavio traga na Jelić koja je u borbi za broncu deklasirala Kineskinju 23-3.

Lovre Brečić iza sebe ima najbolju sezonu u karijeri. Nakon naslova prvaka Europe u kategoriji do 63 kilograma i prvog mjesta na svjetskim rang listama na koncu godine osvojio je broncu na finalnom Grand prixu do 68 kg. U prvom kolu je bio bolji od brončanog sa svjetskog prvenstva Saula Gutiereza, u četvrtfinalu je pobjedio Ketbija, srebrnog sa svjetskog prvenstva 5-0 da bi ga u polufinalu zaustavio Koreanac Kim Seok Bae rezultatom 27-14. U borbi za broncu Brečić je bio na na razini zadatka i svladao Yu Jen Huanga iz Tajvana 9-6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finalni Grand prix ima status G8 turnira čime je bodovno najjače natjecanje u 2018. godini i najjače bodovno natjecanje uopće nakon olimpijskih igara i svjetskog prvenstva. Pobjedniku pripada ogromnih 80 bodova u borbi za plasman na olimpijske igre.

Za ovaj finalni Grand Prix poziv je dobilo 16 najboljih iz svake olimpijske kategorije. Hrvatsku predstavlja 8 sportaša: Kristina Tomić (TK OSVit, Zagreb -49kg), Nikita Glasnović (TK Marjan, Split – 57kg), Bruna Vuletić (TK Marjan, Split -57kg), Matea Jelić (TK Marjan, Split -67kg), Iva Radoš (TK Metalac, Zagreb +67kg), Lovre Brečić (TK Marjan, Split -68kg), Toni Kanaet (TK Marjan, Split -80kg), Vedran Golec (TK Osvit, Zagreb +80kg).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.