Talijanski mediji oduševljeni Hrvatom: ”Milanov Fenomen nije Zlatan Ibrahimović nego čudesni Ante Rebić”

Foto: Snimka zaslona

Nogometaši Milana u spektakularnom su derbiju, baš kakve iz nekih boljih vremena pamtimo, pobijedili su poslije nevjerojatnog preokreta aktualnog prvaka Juventus s 4:2. Prema pisanju talijanskih medija ključ pobjede Milana bio je hrvatski reprezentativac, Ante Rebić, koji je u posljednjih mjeseci daleko najbolji igrač Milana, čak bolji i od mega zvijezde Zlatana Ibrahimovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već pisali u 80. minuti susreta Ante je zabio fenomenalan gol, a u 67. minuti susreta je namjestio vodeći gol za Milan Rafaelu Leau. Drugim riječima, hrvatski je nogometaš sudjelovao u trećem pogotku svoje momčadi te je bio jedan od glavnih aktera Rossonera. Naime, Rebić je sjajnim driblingom, kojim je na travnjak ”položio” desnog beka Juventusa, Juana Cuardada, koji je pao na stražnjicu, oduševio nogometnu Italiju.

Podsjetimo, Rebić je u Milanu dočekan s dosta sumnje, borio se za minutu, dvije, ulazio s klupe, mnogi su postavljali pitanje je li klub sa San Sira pogriješio kada je iz Frankfurta angažirao hrvatskog ofenzivca. Pitali su se mnogi u talijanskim medijima je li Rebić doista kalibar igrača sposoban vratiti nekoć moćni talijanski klub na stare staze slave, kada je Milan sedam puta osvajao europski naslov. S vremenom Rebić je ipak dobio pravu priliku, i iskoristio ju je na najbolji mogući način. Talijanski mediji još jednom, nakon još jedne spektakularne predstave, naklonili su se sjajnom Hrvatu te su ga stavili ispred slavnog Zlatana Ibrahimovića.

Ante je svojoj igrom zaslužio naslovnicu Gazzette dello Sport, koja ga je proglasila igračem utakmice te su ga počastili s brojnim hvalospjevima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Najviše voli biti na lijevoj strani, ali zapravo je svejedno. Kad krene prema golu ili uđe u šesnaesterac, ne može ga nitko zaustaviti. Ključni je igrač uzleta Milana koji je sad već peti. Sjetite se kako je izgledalo prije samo par mjeseci”, piše Gazzetta dello Sport.

S druge strane Tele Lombardia navodi kako je Rebić svojom igrom čak zasjenio i Ibrahimovića, koji je također bio strijelac. Naime, bivši švedski reprezentativac zabio je iz jedanaesterca kod rezultata 2:0 za torinski klub.

”Milanov Fenomen nije Zlatan Ibrahimović nego čudesni Ante Rebić. Hrvat zabija svakih 100 minuta i upravo je on Milanov daleko najkonstantniji igrač i najopasniji napadač”, kazao je novinar Tele Lombardije Fabio Ravezzani, nakon čega je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”S velikom skepsom su dočekani Rebić i trener Stefano Pioli, a baš njih dvojica su temelj uzleta Milana koji sad izgleda potpuno drugačije nego na početku sezone. Ivan Gazidis srlja iz kiksa u kiks, Rebić još ne zna hoće li ga Milan kupiti, Pioli radi svjestan da ga na kraju sezone čeka otkaz jer dolazi Nijemac Rangnick, ali obojica svoj posao rade kao da oko njih nije klupski kaos, nego najsređenija priča na svijetu. Rebićeve i Piolijeve zasluge su bez konkurencije najveće, enormne”, zaključio je Fabio Ravezzani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.