Tihomir Novak: ‘Sve je na nama, ako zaslužimo ići ćemo na Euro’

Foto: HNS

Hrvatsku futsalsku reprezentaciju sutra u Aarhusu (15 sati, HNTV) protiv Danske očekuje susret drugog kola kvalifikacijskog ciklusa za Europsko prvenstvo 2022. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijera je bila uspješna, Hrvatska je na otvaranju u Varaždinu uvjerljivo svladala Albaniju (4:1) i “probila led” na početku novog ciklusa.

“U situaciji kad smo još svi bili pod dojmom bolnog poraza od Češke u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, najbolja terapija bila je pobjeda nad Albanijom. Na početku smo možda bili malo u grču, ali najvažnije je da smo upisali tri boda koja moramo potvrditi u Danskoj.”, kaže Tihomir Novak za stranicu HNS-a, ukazujući da je kvaliteta hrvatske momčadi, unatoč ranom pogotku Albanaca, prije ili kasnije, morala doći do izražaja.

“Početak s naše strane nije bio pravi, ali u najvećem dijelu smo kontrolirali utakmicu, osim možda dviju njihovih kontri, od kojih se jedna dogodila baš na samom startu. Izuzev toga, Albanija nam nije ozbiljnije zaprijetila, bilo je samo pitanje vremena kad ćemo ih probiti. Kad smo pred kraj poluvremena preokrenuli rezultat u našu korist, pobjeda više nije dolazila u pitanje.”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv Danske se očekuje malo drukčija utakmica, sve su naznake da će domaćin igrati puno otvorenije od Albanije.

“Nismo još konkretnije analizirali Dance, više smo bili okrenuti analizi utakmice s Albanijom, vidjeli što smo radili dobro, a koje stvari u našoj igri još moramo popraviti. Međutim, prve informacije govore da Danci igraju otvorenije pa će biti malo više prostora za našu igru.”.

Tihomir rado ističe sjajno ozračje u momčadi koje je dodatno podigla pobjeda nad Albanijom, ali i varaždinski posjet izbornika nogometne A reprezentacije, Zlatka Dalića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svima nam je lijepo doći u reprezentaciju pa je atmosfera uvijek dobra, a naravno da je ozračje još bolje poslije pobjede nad Albancima. Izbornik Dalić bio je i na utakmici pa došao i sutradan u naš varaždinski hotel zaželjeti nam dobar rezultat u Danskoj, baš lijepo od njega.”.

Hrvatska je u novi kvalifikacijski ciklus ušla s novim izbornikom Marinkom Mavrovićem i pomoćnikom Dujom Maretićem. Što se promijenilo njihovim dolaskom?

“Malo smo promijenili način rada na treninzima, a i utakmicu protiv Albanije igrali smo s više igrača nego inače. Mavrović i Maretić donijeli su neku novu energiju, pogotovo Duje koji prije nije bio s nama, njegova mladost, stručnost i ambicija bit će od velike pomoći reprezentaciji. Vjerujem da ćemo biti uspješni u ovim kvalifikacijama i mogu se složiti da bi bila šteta da ova generacija ne dobije još jednu priliku na velikoj sceni, ali… Nema plakanja, ako to zaslužimo ići ćemo na Euro, a ako ne, onda nismo tako dobra generacija kako svi mislimo i govorimo. Dakle, sve je na nama.”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.