Tjedan dana prije početka Svjetskog prvenstva: Vatreni su spremni, Vrsaljku izbornik zbog sretnog događaja dao slobodan dan…

Foto: fah

Do početka Svjetskog prvenstva preostalo je tek tjedan dana. Hrvatska prvu utakmicu turnira u Rusiji otvara protiv Nigerije 16. lipnja u Kalinjingradu. Posjetimo, Nigerija u pripremnim utakmicama ne briljira, naprotiv, u serijama gubi utakmice, jednu za drugom. Daleko je to od one reprezentacije koju smo imali prilike gledati 1994. u SAD-u.  Dakle, izabranici Zlatka Dalića veliki su favoriti, svjesni su toga te svi redom ponavljaju kako je prva utakmica na SP-u za njih ujedno i u razini finala. S obzirom na protivnika u 2. kolu grupne faze, mislimo na Argentinu, pobjeda protiv Nigerije otvara put te mogućnost da se možda i s remijem protiv Islanda u 3. kolu osigura osmina finala, iako su Vatreni favoriti i protiv Nigerijaca, ali i protiv Islanđana. Prvo poluvrijeme pripremne utakmice protiv Brazila na Anfieldu, koju je Hrvatska izgubila 2:0, razlog su za optimizam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenuli smo izbornika? Naime, Zlatko Dalić dopustio je Šimi Vrsaljku da bude uz suprugu koja se porađa. Izbornik mu je dao slobodan dan, što se i očekivalo. Ipak je rođenje novog života najvažniji događaj u životu svakog čovjeka. Šime je, naravno, jedan od ključnih igrača hrvatske reprezentacije, tim prije što je naša nacionalna momčad deficitarna na bokovima, na desnom, a još  možda više na lijevom boku, za koji još od odlaska Jarnija nemamo pravo rješenje.  Pokušalo se protiv Brazila čak i sa Domagojem Vidom.

Podsjetimo, Hrvatska će posljednju pripremnu utakmicu za Svjetsko prvenstvo odigrati u Osijeku, 8. lipnja. Kao što je Brazil ”glumio” Argentinu tako će Senegal igrati ulogu Nigerije. Iako se mnogi slažu da je Senegal u ovom trenutku bolji od Nigerije, ali nije i ne bi smio biti bolji od Hrvatske.

Hrvatska nogometna reprezentacija, nažalost, već 20 godina nije prošla skupinu na Svjetskom prvenstvu, a nakon te legendarne 1998. Vatreni su sudjelovali na još tri, od četiri moguća, svjetska turnira.  Godine 2002. u Japanu i Južnoj Koreji, četiri godine kasnije u Njemačkoj te čak osam godina kasnije u Brazilu.  Propustili smo samo Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.