Tko je najbolji nogometaš ove jeseni na europskim terenima?

Bez konkurencije to je fenomenalni Realov napadač – Cristiano Ronaldo! 25 pogodaka Ronalda u španjolskoj Primeri (od toga 7 iz 11 m) od ukupnih 55 Realovih je toliko velika stvar da će je teško ubuduće uspjeti dostići bilo koji igrač Reala. Od toga je postigao čak tri hat-tricka i to u gostujućoj pobjedi protiv Deportiva 2-8 (!), domaćim pobjedama protiv Athletica Bilbao 5-0 i Celte 3-0. U pobjedi protiv Elchea 5-1 postigao je četiri pogotka! A tek je završilo 15. kolo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je brzonogi Portugalac iskoračio korak ispred Lea Messija već drugu sezonu zaredom. Nekadašnji ‘najbolji drugi igrač svijeta’ s pravom je u međuvremenu postao najjači konkurent za ‘prvog među najboljima’. Iako je Messi postigao 13 pogodaka u Barceloni ove jeseni, a Neymar 11, ova je jesen apsolutno u znaku Ronalda.

Vrlo dobru jesen u Atleticu Madrid odradio je i naš Mario Mandžukić sa 6 pogodaka, sve iz igre, a od toga su čak tri bila vodeća. Trener Simeone ga hvali kao dostojnu zamjenu za Diega Costu.

U ostalim ligama petice također je bilo odličnih napadača. U Bundesligi na vrhu liste strijelaca je malo poznati Meier iz frankfurtskog Eintrachta sa 12 pogodaka. Naši Perišić i Olić imali su odličnu polusezonu u najposjećenijoj ligi svijeta. Perišić je postigao 7 pogodaka, a Ivica Olić usprkos ulasku u tridestet i šestu godinu života 5 pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na vrhu strijelaca Premiershipa su Kun Aguero iz Citya sa 14 pogodaka i Diego Costa iz Chelsea sa 12 pogodaka. U Italiji, gdje se tradicionalno igra čvršča taktička obrana, strijelci su bili manje izdašni. Prvo ime jesenskog dijela je Carlos Tevez iz Juventusa sa 10 pogodaka.

U Francuskoj je ove jeseni iskočio mladi Lacazette iz Lyona sa 15 pogodaka. Ovaj Francuz je već prošle godine najavio svoje golgeterske mogućnosti sa 15 postignutih pogodaka u cijeloj sezoni. Tako je postao glavna zvijezda velikog Lyona koji se sa njime vraća na stare staze slave. Puno poznatiji napadači PSG-a Ibrahimović i Cavani postigli su 8, odnosno 7 pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.