Tko je taj moćni Jefferson? Mladi Brazilac je skroman momak i veliki vjernik!

Foto: Fah

Dugo godina Hajduk nije izgledao tako ravnopravno protiv Dinama na Maksimiru, u nekim trenutcima čak i bolje. Mnogi autori koji su se osvrnuli na derbi slažu se kako zasluge za “štopanje” Modrih, a posebno njihovog “dragulja” Ante Ćorića idu upravo Jeffersonu, novom pojačanju splitskih Bijelih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što smo rekli, na derbiju je u redovima Hajduka debitirao je i 22-godišnji veznjak Jefferson, punim imenom Jefferson de Jesus Santos. Zahvalni veznjak savršeno je odigrao ulogu korektora vezne linije, dominirao (na zemlji, ali i u zraku) prostorom ispred stoperskog tandema Milović – Nižić. Tako i potpuno neutralizirao Antu Ćorića, prenosi nam portal Goal.com!

No, tko je taj 22-godišnji Brazilac i odakle se on pojavio na Poljudu? Goran Vučević još je u travnju u pratnji menadžera Marjana Šišića boravio u Portugalu, dva puta uživo gledao tog igrača. Sportski direktor Hajduka posebice se oduševio u dvoboju Feirensea (bivši klub Jeffersona) i Porta B, gdje je stasiti Brazilac “pojeo” sve mlade nade portugalskog velikana. I potpuno dominirao središnjicom terena.

Goran Vučević ubrzo je krenuo u akciju, poručio samom igraču kako ga od ljeta želi vidjeti u Hajduku. No, Jefferson tih dana nije mnogo znao o Hajduku i Torcidi, pa se putem Youtubea uvjerio kako bi taj transfer mogao biti prekretnica njegove karijere. Tri dana kasnije Vučević, Šišić i Jefferson dali su si ruke, usmeno je u Portugalu dogovoren njegov transfer u Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, samo dva tjedna kasnije na adresu Jeffersona stigle su – nove ponude . Brazilski veznjak oduševljavao je u Drugoj portugalskoj ligi, time na sebe navukao interes brojnih klubova. No, za usluge Jeffersona najžešće su zagrizli portugalski prvoligaši Estoril i Pacos de Ferreira.

Predstavnici tih klubova ubrzo su se javili menadžeru skromnog Brazilca, ali Jefferson nije želio pogaziti svoju riječ. I dato obećanje Goranu Vučeviću. Pa se koncem lipnja i pojavio na Poljudu.

Ipak, tada su krenule prave komplikacije. Ugovorna obveza s Feirenseom za klub ga je vezala do 30. lipnja 2015. godine , ali predstavnici portugalskog drugoligaša nisu Jeffersonu željeli dopustiti da prije toga potpiše za Hajduk. Naime, Portugalci su vjerovali kako će u slučaju ranijeg transfera (prije isteka ugovora) od Hajduka ishoditi odštetu za razvoj mladog igrača. I utržiti 60 tisuća eura. No, čelnici Hajduka su, baš kao i Jefferson, mirno sačekali istek ugovora, pa onda potpisali trogodišnju suradnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jefferson je pak potpuno netipičan Brazilac. Taktičke mogućnosti su mu iznad tehničkih, jači je u defenzivi nego kreaciji. Ali, i potpuno povučen momak. Zanima ga samo nogomet, izlasci mu nisu niti u drugom planu. Jefferson ima tek 22 godine, a već je tri godine u braku. Sa suprugom danas živi u Splitu.

Novi veznjak Hajduka prilično je veliki vjernik, ali i skroman čovjek. Po dolasku u Hajduk nije imao velike zahtjeve , samo je želio da mu budući stan bude – nadomak Poljuda. Jefferson tako nije dugo tražio svoj novi dom u kojem će živjeti sljedeće tri godine, već je pristao na prvu ponudu. Razlog? Do Poljuda ima tek pokoju minutu pješice. Pa sa suprugom danas živi u stanu od 50-ak kvadrata, piše Goal.com.

Jednostavno, Jefferson je u Split stigao uspjeti, dokazati se, pa pokušati napraviti ozbiljniji inozemni transfer. Naravno, njegov je odlazak daleka budućnost, Jefferson se tek treba aklimatizirati, potpuno nametnuti u novoj sredini. No, prema prvim dojmovima, Hajduk je dovođenjem ovog Brazilca – pogodio. Itekako!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.