Tko tu koga provocira? Istina o srpskim navijačima na SP-u, od kokardi, veličanja ratnih zločinaca, do ‘najsvetijih zastava’ kojima svojataju Kosovo…

Foto: Snimka zaslona

Prva faza Svjetskog nogometnog prvenstva polako se bliži kraju. Naime, natjecanje po skupinama ulazi u završnu fazu, Hrvatska je već nakon dva kola osigurala prolaz u osminu finala, s druge strane muče se brojni drugi poput Njemačke, Švedske, Brazila, Srbije, Meksika

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad smo kod utakmice Brazil – Srbija u grupi E večeras od 20 sata u Moskvi recimo kako je Brazilcima dovoljan i bod da bi prošli u osminu finala, Srbiji igra tek pobjeda nakon poraza od Švicarske 2:1 u 2. kolu grupne faze.  Srpski navijači stigli su u Moskvu kako bi bodrili svoju reprezentaciju, ali i pritom se po tko zna koji puta požalili na ”ugroženost” od strane nogometnih sudaca i svih koji ih stalno ”provociraju.”

Foto: Snimka zaslona
Foto: Snimka zaslona
Foto: Snimka zaslona

Tako se priča o navodnim provokacijama švicarskih reprezentativaca porijeklom sa Kosova ne skida s naslovnica srbijanskih medija, pritom, dakako, kao i uvijek ”Srbi su žrtve.”  Međutim, fotografije iz Moskve na dan utakmice Srbija – Brazil pričaju jednu posve drugačiju priču istinu o provokacijama koje ne prestaju još od prvih sati SP-a.

Dio srbijanskih medija spominje kako se u Moskvi ”vijori najsvetija srpska zastava”, zapravo se radi o zastavi, trobojnici, na kojoj piše Priština, inače glavni grad nezavisne i međunarodno priznate države Kosovo.  Iste zastave, samo na kojima umjesto Prištine piše Kosovska Mitrovica, također se mogu vidjeti na ulicama Moskve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da ne spominjemo majice s ratnim zločincem Ratkom Mladićem, kokarde, šubare i slične ”umjetničke” performanse koji se mogu vidjeti u glavnom gradu Rusije uoči utakmice s Brazilom, a u režiji mirnih i pitomih srpskih navijača.  Uostalom, kakav primjer navijačima daje izbornik Srbije Mladen Krstajić kada pjeva fašističke pjesme s dokazanim četničkim zabavljačem Bajom Malim Knindižom, koji oduvijek zapravo veliča propalu nacističku paradržavu takozvanu Krajinu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.