Tomićevih 14 koševa i 11 skokova

Centar hrvatske košarkaške reprezentacije Ante Tomić odigrao je još jednu zapaženu utakmicu u dresu Barcelone koja je u susretu 10. kola skupine E TOP-a 16 Eurolige ostvarila i 10. pobjedu svladavši na svom terenu aktualnog europskog prvaka Olympiakos sa 70-58. Nakon ovog poraza Olympiakos je šesti na ljestvici sa četiri pobjede i šest poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomić je za 28 minuta provedenih na parketu ubacio 14 koševa (šut za dva 6-11, slobodna bacanja 2-2) uz 11 skokova i tri asistencije.

Panathinaikos je kao gost u Istanbulu svladao Anadolu Efes sa 65-60 nakon produžetka i stigao do pete pobjede u skupini E. Roko-Leni Ukić je u dresu grčkog sastava igrao 29 minuta i ubacio sedam poena (šut za dva 1-5, trica 1-1, slobodna bacanja 2-4) uz sedam skokova i jednu asistenciju. U domaćem sastavu, koji je ovim porazom pao na omjer 2-8 i izgubio sve izglede za četvrtfinale, Zoran Planinić je za 35 minuta postigao 15 pogodaka (šut za dva 4-13, trica 1-3, slobodna bacanja 4-4) uz sedam skokova i tri asistencije. Uz Panathinaikos, po pet pobjeda i pet poraza imaju još Unicaja i Fenerbahce Ulker i te tri momčadi zauzimaju pozicije od trećeg do petog mjesta.

U jedinom susretu skupine F igranom u petak Lokomotiv Kuban iz Krasnodara je na svom parketu izgubio od Galatasaraya sa 66-67 u izravnom dvoboju momčadi koje se bore za četvrto mjesto, posljednje koje vodi u četvrtfinale. Hrvatski reprezentstivac Krunoslav Simon igrao je 20 minuta za Lokomotiv, te je postigao devet koševa (šut za dva 2-5, trica 1-4, slobodna bacanja 2-2) uz pet skokova i tri asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oba sastava sada imaju po četiri pobjede i šest poraza, te dijele peto mjesto. Ispred njih su CSKA Moskva sa 9-1, Real Madrid sa 8-2, Maccabi sa 7-3 i Bayern sa 5-5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.