Tomljanović napredovala za pet mjesta, poraz Petre Martić

Foto: fah

Hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović napredovala je za pet mjesta na novoj WTA ljestvici i sada se nalazi na 70. poziciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donna Vekić je pala sa 92. na 95. mjesto, dok je Petra Martić skliznula za dvije pozicije i sada je 97. tenisačica svijeta. Mirjana Lučić Baroni je bila 94., a sada je 104., dok je Ana Konjuh pala za jednu poziciju i sada je na 197. mjestu.

Na vrhu nije bilo promjena, u vodstvu je Amerikanka Serena Williams ispred Kineskinje Li Na i Poljakinje Agnieszke Radwanske.

Poraz Petre Martić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska tenisačica Petra Martić zaustavljena je u prvom kolu WTA turnira u Katowicama, budući da je danas izgubila od Izraelke Shahar Peer sa 4-6, 4-6 nakon sat i 18 minuta igre.
Shahar Peer je odlično servirala, imala je 75 posto prvog servisa i isto tako veliki postotak iskorištenosti, a Martić je s druge strane imala velikih problema na svoj drugi servis, osvojila je samo 11 od mogućih 29 poena.

Tako se je nastavio crni niz Petre Martić, koja ove godine još nije prošla prvo kolo niti na jednom turniru.

Darija Jurak i Amerikanka Moulton-Levy osvojile Monterrey

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska tenisačica Darija Jurak i Amerikanka Megan Moulton-Levy osvojile su WTA turnir u meksičkom Monterreyu u konkurenciji parova.
Jurak i Moulton-Levy, koje su bile postavljene za treće nositeljice u dramatičnom su finalu pobijedile prve nositeljice Mađaricu Timeu Babos i Bjeloruskinju Olgu Govorcovu 7-6 (5), 3-6, 11-9.

Za 30-godišnju Zagrepčanku to je prva WTA titula u konkurenciji parova u karijeri. Ima i 8 ITF naslova u pojedinačnoj konkurenciji i čak 38 ITF naslova u konkurenciji parova.

U pojedinačnoj konkurenciji turnira u Monterreyu slavila je Ana Ivanović koja je u srpskom finalu bila bolja od Jovane Jakšić 6-2, 6-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.