Torcida neizravno o napadu na Janicu Kostelić: ‘Pravi se huligani nalaze u odijelima, naš pokret je protiv nogometnog kriminala i mafije’

Foto: fah

Dva dana nakon što je skupina navijača Hajduka, pripadnika Torcide, u Supetru dočekala najbolju hrvatsku sportašicu Janicu Kostelić brutalnim uvredama oglasila se i Torcida statusom na službenom Facebooku.  Nisu izravno spomenuli incident na Braču, ali su jasno dali do znanja na što i na koga misle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osudili su one koji su napad na Janicu željeli prikazati kao sukob s jedne strane Sjevera i s druge strane Juga naše zemlje, zapravo priču su statusom na Facebooku pokušali usmjeriti u drugom pravcu.

Naime, Torcida je na službenom Facebooku objavila dio govora sociologa Benjamina Perasovića s prosvjeda na splitskoj Rivi 2014. godine kada je na vlasti bila koalicija SDP-a i HNS-a:

“Mnogi su proteklih godina borbu Torcide za bolji Hajduk i nogomet proglašavali huliganskom, zanemarujući da se pravi huligani nalaze u odijelima, da njihove suce hapse, da njihove skupštine proglašavaju nelegalnima i da ta okupljanja osigurava interventna policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne mogu nas zaustaviti jer sve više ljudi shvaća o čemu se tu radi: Ovo je pokret protiv nogometnog establishmenta koji u svom okviru ima elemente kriminala i mafije, naš pokret je pokret protiv modernog nogometa i nepravde u njemu!

To je sada na djelu, a ne nekakvi spinovi!

Ovo nije sukob Splita i Zagreba, već bunt protiv nepravde, mafije i korupcije. Svima onima koji će našu borbu svoditi na politikanstvo, na HDZ, SDP, na mržnju tovara i purgera, svima koji će lešinariti nad našom borbom i nad našim riječima, podižem svoj srednji prst, kao jedini dostojan pozdrav!“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sami možete zaključiti jesu li osudili brutalni napad na Janicu Kostelić ili su kao i neki s političke te medijske scene relativizirali teški incident na Braču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.