Torcida objavila snimku sukoba; Policija: ‘Policajac je morao pucati, inače bi bio zaklan’

Foto: snimka zaslona

Torcida je poslala otvoreno pismo ministru Davoru Božinoviću poručivši mu da “obuzda zvijeri pod policijskim značkama dok nije prekasno”. Nakon toga objavila je snimku na kojoj je vidljiv sukob policije i navijača. “Pamti pa vrati”, napisala je Torcida u svojoj objavi na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik policije: Snimka je vrlo ružna

Načelnik PU splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić kaže da su policajci bili u opasnosti te su tijekom uspostave javnog reda i mira upotrijebili suzavac, fizičku silu i palice.

“Napravit ćemo kriminalističko istraživanje i utvrditi je li snimka autentična”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Snimka je vrlo ružna”, dodao je.

Rekao je kako su četiri pripadnika policije, bez opreme, došla pred prostorije Torcide gdje su ih gađali bocama i ozlijedili jednu policajku.

“U jednom trenutku su došli do njih s razbijenim bocama i prijetili da će ih zaklati”, kaže Srdarević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga je policajac ispalio tri hica u zrak, nije nastala šteta, rekao je.

“Što bi policajac trebao? Pustiti da ga zakolju?” pitao je.

“Ako je bilo ovakvog ponašanja, to je nedopustivo. Napravit ćemo istraživanje. Ako je kriv, bit će sankcioniran. Tu priča završava”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Govore nam da smo zvijeri. Tko su tu zvijeri, a tko radi svoj posao”, rekao je.

Kaže i da su dan prije utakmice napadnute osobe iz Zagreba.

“Mi nismo zvijeri u ovom gradu, mi smo garant sigurnosti. I građanima i Torcidi, kad treba, i gostima grada. Kad pogriješimo, mi nađemo način kako to ispraviti”, rekao je.

“Intervencija u početku nije bila invazivna. Policijski službenici su došli, izdali naredbu i onda su napadnuti”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Cijelo ljeto smo imali intervencije zbog buke. Dva policajca bi došla i sve bi bilo ok, jednom su napadnuti. Ovdje su došli na isti način, u objekt u gradu u kojem svi živimo”, rekao je Marendić.

“Policajka je dobila bocu u tijelo. To je bio odgovor na dolazak policije bez opreme, koja nije došla napraviti incident”, dodao je.

“Nismo dobro procijenili”

“Sad vidim da su policajci pogriješili kad su došli bez opreme, u svom gradu, i dobili bocu u tijelo”, rekao je Marendić. Kaže da je dolazak bez dodatne opreme predstavljao slanje poruke.

“Nismo dobro procijenili. U svom gradu smo htjeli ljudima reći da je prošlo vrijeme za buku, nije prošlo kako je trebalo”, rekao je.

Srdarević: Mi smo zaslužni što nitko nije stradao na utakmici

“Mi smo zaslužni što nitko nije stradao na utakmici. Zamislite kako bi to izgledalo. U Torcidi je nekih 300 ljudi koji se žele sukobljavati, a ne ostalih 7000”, rekao je Srdarević.

Ističe da policajac nije pucao u osobu, nego u zrak.

“On je to morao, morao je pucati zbog upozorenja i zvanja pomoći. Inače bi bio zaklan razbijenom bocom”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.