Majstorija Teklića ipak Ivušićev autogol, Ivković: Isto se i meni dogodilo

Foto: snimka zaslona

Varaždin je u 14. kolu SuperSport HNL-a pobijedio Osijek 4:1, a Varaždinci su impresionirali stručnog komentatora HTV-a Tomislava Ivkovića koji je, uz sudačkog eksperta Marija Strahonje, komentirao sve utakmice u emisiji Stadion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Prvo ću čestitati treneru Varaždina koji radi vrhunski posao još otkad ih je uveo u prvu ligu, a nastavili su na isti način u prvoligaškom društvu. Igraju lijep nogomet s puno veselja, opuštenosti i kod 3:1 idu po četvrti gol, nisu se povukli. Pokazuju svojom energijom i duhom da su jaki kao momčad. Bez obzira na ozljedu Postonjskog, to su izvukli momčadski. Pohvalio bih i Puclina, ali svi oni kao grupa funkcioniraju kao jedan, kazao je Ivković pa komentirao i Osijek:

– Koliko je bila nestvarna negativna serija s Bjelicom, tako je ova serija od pet pobjeda s Pomsom bila neočekivana. Svakoj seriji dođe kraj, došli kod jednog protivnika koji je imao respekt, ali nije imao strah. Uspjeli su zabiti četiri gola Osijeku što nije jednostavna stvar.

Posebno je komentirao dalekometan pogodak Tonija Teklića iz slobodnog udarca, koji je na kraju upisan kao autogol Ivice Ivušića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ja sam isto primio takav gol koji je upisan kao autogol, ali to je nezasluženo. Fantastičan udarac, nama su uvijek govorili da idemo na loptu i onda imaš tu naviku. Da se nije bacio, lopta bi pogodila prečku i vratila se u igru, isto tako se i meni dogodilo, samo što je mene lopta pogodila u petu. Zaista, putanja lopte je bila nevjerojatna. On ima fenomenalnu lijevu nogu, ali tu je snaga Varaždina. Oni svi igraju za njega. On najviše daje kad ima loptu, a svaki od ostalih devet igrača daje još 10 posto više da nadoknadi Teklića u trci da bi ga doveli u situaciju da bude opasan, rekao je Ivković.

U 12. minuti Ba je srušio Kleinheislera što je komentirao Strahonja.

– Nezgodan prekršaj, ali igrač Varaždina nije išao džonom u potkoljenicu. Po svim tim uputama i napucima, ovo ide u kategoriju žutog kartona, kazao je Strahonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VAR soba je dobro utvrdila da se radilo o zaleđu kod dosuđenog kaznenog udarca za Osijek.

U 74. minuti Brodić je zabio za 4:1, ali poništen je gol zbog prekršaja na početku akcije.

– Dugo je trajala analiza, ali nije bilo potrebno jer je vidljiv prekršaj na početku. Ispravna odluka sudaca, rekao je Strahonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slaven Belupo je na domaćem terenu nadigrao Rijeku 2:1.

– Slaven je imao energiju, samopouzdanje, agresivnost. Potpuno zaslužena pobjeda, pokazali su da mogu i znaju i da nisu slučajno ovdje. Ništa nije slučajno u nogometu. Najveća motivacija im je bila kad su pročitali u novinama da se zna kako pobijediti u Koprivnici. Rijeka igra cijelu sezonu loše. Sami sebe su precijenili, a ovo su preskupi igrači. To nije jeftin projekt, to Mišković troši puno novaca. Međutim, svi dovedeni igrači nisu na nivou Rijeke.

Istra 1961 i Šibenik odigrali su bez golova, a Lokomotiva je pobijedila Goricu 2:1.

– Istra i Šibenik su prezadovoljni jer su uzeli bod i malo se odvojili od Lokomotive. Važni bodovi za Lokomotivu koja nije bila u igračkoj krizi već u rezultatskoj. Gorica? Sad ponovno ima situaciju u kojoj će joj biti teško, kazao je Ivković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.