Torcida porukom s derbija zaintrigirala javnost: Evo kome su zapravo posvetili transparent

transparent torcida
Foto: Drago Sopta/HNS, fah, montaža Narod.hr

“Pred mumiju staru na kolina pali, disciplinskom sucu sva prava dali. Od mlohave borbe nema kruva, tko je za kompromis bez zdravog je kluba!”, pisalo je na transparentu koji je izvjesila Torcida na derbiju Hajduka i Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Time su pokazali što misle o promjenama u Dinamu te ulozi i stavu BBB-a u maksimirskim previranjima.

Torcida poslala poruku BBB-ima: ‘Pred mumiju staru na kolina pali, disciplinskom sucu sva prava dali

Posebno su se narugali Boysima da su se za mjesta u ključnim tijelima kluba poklonili Mirku Barišiću, koji je dugo godina bio bliski suradnik Zdravka Mamića. Riječi “disciplinski sudac” odnose se na Sašu Pavličića-Bekića, koji je bivši disciplinski sudac HNL-a, koji je postao predstavnik navijača Dinama u novom Nadzornom odboru kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Split, 1.10.2023.- Utakmica 10. kola HNL-a Hajduk – Dinamo na stadionu Poljud. Na slici navijaèi Hajduka.
foto HINA/ Mario STRMOTIÆ/ ua

Što se događalo na Skupštini Dinama, a na što je mislila Torcida?

Višemjesečna borba za prevlast u Dinamu okončana je prije otprilike tjedan dana Skupštinom na kojoj su izabrani novi Izvršni odbor i Nadzorni odbor čime je završena upravljačka kriza u redovima hrvatskog nogometnog prvaka.

Na Skupštini su sudjelovala 43 skupštinara. Struja Damira Zorića, takozvani Mamićevci nisu se pojavili. Mirko Barišić uz podršku sedmorice BBB-a osigurao većinu, navodno je sve dogovorio s njima nakon utakmice s Rudešom.

Predstavnici navijača tražili su četiri predstavnika u Izvršnom i dva u Nadzornom odboru, ali Skupština je prepolovila njihove želje, dobili su dva predstavnika u Izvršnom i jednog u Nadzornom odboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, posljednja Skupština koja je održana 9. ožujka u hotelu Sheraton, je nakon dva sata žučne rasprave prekinuta zbog nedostatka kvoruma.

Naime, 33 člana skupštine sklona Zdravku Mamiću napustila su sjednicu.

Ostalo je 37 zastupnika, a kvorum je bio 41 nakon čega je predsjednik Mirko Barišić ustvrdio kako nema kvoruma. Izvršni i Nadzorni odbor su raspušteni, ali ostala je na dužnosti Uprava i Mirko Barišić kao predsjednik kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi čin “bitke za Dinamo” između struje koja je i dalje vjerna Mirku Barišiću, te grupe ljudi koje predvodi Damir Zorić, nastavljen je danas, novom Skupštinom, koja je ovoga puta imala kvorum. Na skupštini se od 71 člana nalazilo njih 43 i prema tome mogle su donositi donositi pravovaljane odluke.

Tko je Saša Pavličić-Bekić, inače u sukobima s Torcidom?

Saša Pavličić-Bekić je bivši disciplinski sudac Prve i Druge HNL. Zagrebački je odvjetnik i veliki navijač Dinama.

Bio je u sastavu radne grupe za izradu novoga klupskog Statuta čiji je rad koordinirao dr. Vladimir Gašparović. Uz njega, članovi su bili Ognjen Naglić, Zdravko Kačić, Goran Đulić, Zrinko Čustonja, Dragutin Nemec i Ivan Nauković.

Torcida ga ne voli jer ih je jednom prilikom nazvao ‘idiotima’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Napisao sam idioti iz Armade i Torcide, svi koji se gađaju bakljama, napisao sam na svome fejsu da ne mogu vjerovati na kakav to način dio tih navijača iskazuje ljubav prema svome klubu, gađajući se bakljama i to preko djece koja su bila između na tribinama… Bilo je to prigodom incidenta na Kantridi prije tri godine, ako se sjećate. I još su navijači Rijeke gađali kasnije igrače Hajduka bocama, sa svadbe u Opatiji. U ta doba sam prozivao i Boyse, navijače Dinama kako to zbog njihove takozvane ljubavi ne mogu gledati utakmice Lige prvaka, Dinamo je bio kažnjen bez gledatelja. Sve je to istrgnuto iz konteksta. Obratio sam se onima koji prave nerede. Što sam trebao reći, da su divni momci?!”, pojašnjavao je svoju izjavu za Slobodnu Dalmaciju.

A na pitanje je li dinamovac je rekao: ” Svatko od nas za nekoga navija. A kakav sam funkcioner moram li reći da sam od 2014., kad sam postao predsjednik Disciplinske komisije i sad kao disciplinski sudac HNL-a donio ukupno 300 odluka, a imao samo pet žalbi. I nijedna presuda nije ukinuta. Nitko nije izvukao da sam dinamovac kad sam primjerice ja kaznio Alojzija Šuprahu sa 27.000 kuna što je najveća takva kazna u povijesti, zbog napada na predsjednika Hajduka Marina Brbića. Trebam li to pojašnjavati?!”

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.