Trener AEK-a: Obje momčadi su jako dobre, ali sve se promijenilo

Foto: snimka zaslona

Trener AEK-a Matias Almeyda i igrač Jens Jønsson najavili su sutrašnju prvu utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi dvoboj se trebao odigrati prošlog tjedna, ali odgođen je nakon navijačkog sukoba i smrti jednog grčkog navijača.

– Dogodila se tragedija i tužni smo zbog toga, šaljemo svoje misli obiteljima koje se pogođene. Ali ovdje smo došli da igramo nogomet i to ćemo raditi, rekao je Jønsson i dodao:

– Postoje veće stvari od nogometa, ovo je jedna od tih stvari. Tužno je to što se dogodilo, ali to nema veze s nogometom. Mi smo ovdje da govorimo o nogometu, mi smo nogometaši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i sutrašnjeg protivnika:

– Dinamo je napadački jaka momčad koja se jako dobro kreće, dobro kruži s loptom. Moramo pripaziti na to, na njihovo kretanje u sredini i na boku, a iskoristiti svoje prilike na drugoj strani, posebice u kontranapadu, rekao je igrač AEK-a, piše HRT.

Dvoboj se igra sutra na Maksimiru od 20 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najava s trenerske strane

Almeyda se dotaknuo tragedije i okolnosti u kojima se igra utakmica:

– Ja sam osoba koju ovakve stvari rastužuju, otišao sam iz obitelji s 15 godina i sretan sam kad je mir u svijetu. Bili smo sretni zbog susreta ove dvije momčadi, ali tužni smo zbog svega što se dogodilo i izgubljenog ljudskog života. Nogomet je na jednoj strani, sport u kojem možeš izgubiti i pobijediti, a ovo što se dogodilo je jako tužno, rekao je i dodao:

– Sad smo imali drugačiju pripremu za utakmicu. Obje momčadi su morale promijeniti način na koji su se pripremale nakon tragedije. Obje momčadi su jako dobre, ali sve se promijenilo, putovanje… Ali izgubio se ljudski život, bitne su obitelji kojima izražavamo sućut, a mislim da smo napravili najbolje s obzirom na okolnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjestan je teškog zadatka pred njegovom momčadi kojoj će to biti prva službena utakmica ove sezone.

– Uzbuđeni smo što ćemo igrati u ovoj fazi. Igrat ćemo dvije utakmica u samo nekoliko dana, ali tako će biti i Dinamo pa nema isprika, rekao je trener AEK-a.

Domagoj Vida se oporavio od ozljede te će konkurirati za sutrašnju utakmicu.

– Mogu zamisliti kako se osjeća s obzirom da je došao u svoju zemlju i igrat će protiv bivšeg kluba. No, on je veliki profesionalac i sutra će biti spreman, rekao je Almeyda, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.