Trener Dinama: ‘S Crkvom sam povezan od malih nogu i svoju vjeru uvijek svjedočim javno’

Foto: fah

Damir Krznar, trener Dinama koji je vodio Modre do najveće pobjede u novijoj povijesti zagrebačkog kluba je otkrio u nedavnom intervjuu za  Glas Koncila kojeg je dao dok je još obnašao dužnost pomoćnog trenera, kako je molitva važan dio njegovog života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svaki dan se pomolim, posebno prije spavanja, jer molitva je dio moga života. Ako slučajno od umora zaspim, drugi dan izmolim dvostruko s molbom da mi Bog oprosti što se nisam pomolio dan prije. Ponosan sam na svoju vjeru, ali poštujem i druge i drukčije. Mogu otvoreno reći da su velika većina igrača vjernici”, kazao je Krznar za Glas Koncila.

Govoreći o svojem životu u župnoj zajednici, trener Dinama kazao je da nedjeljnu svetu misu sa suprugom Blaženkom pohađa u svojoj župi na Remetama, ali i da zna navratiti u dominikansku župu Kraljice Svete Krunice:

“Po dolasku u Zagreb živjeli smo na području župe Kraljice Svete Krunice koju vode dominikanci, a kasnije smo se preselili u Remete. Nekako sam navikao poći i kod dominikanaca na misu, a budući da je supruga Blaženka u župnom pastoralnom vijeću u remetskoj župi, i onamo idemo na misu. Idemo, dakle, i u jednu i drugu crkvu. Roditelji su me od malih nogu odgajali u katoličkoj vjeri jer ona nam je bila sastavnica života. S Crkvom sam povezan od malih nogu i svoju vjeru uvijek svjedočim javno, i to mi je ponos”, kazao je Krznar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da se kao nogometaš često susretao s ozljedama te si je u tim trenucima postavljao pitanje “Bože, zašto?”, no, kako je rekao, s vremenom je shvatio “da Bog daje svakomu križ koliki može nositi i da pritom ne treba postavljati pitanje zašto, nego prihvatiti svoj križ i s njim kročiti kroz život”.

Uoči dvoboja s Tottenhamom Krznar je kazao “Nikad se u životu ne treba predati. Ako čovjek dovoljno poduzme, i Bog mu onda pomaže. Važno je dati sve od sebe i vjerovati Bogu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.