Trener Rijeke: Nema više vremena za čekanje, situacija je alarmantna

Foto: fah

Kriza Rijeke nastavila se i u 7. kolu domaćeg nogometnog prvenstva. Momčad s Rujevice je na svom terenu upisala poraz od Varaždina 1:2, treći ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz ta tri poraza, s dva remija i samo jednom pobjedom Riječani su među tri momčadi na začelju ljestvice. Po pet bodova iz šest odigranih utakmica imaju osma Gorica, deveta Rijeka i deseti Osijek.

Rijeka je povela protiv Varaždina pogotkom Naisa Djouahre (47), ali Varaždinci su na kraju odnijeli bodove preokrenuvši golovima Tonija Teklića (74-11m) i Matije Kolarića (87). Od 73. minute Rijeka je igrala bez isključenog Matea Pavlovića koji je igrao rukom u šesnaestercu nakon čega su gosti iz kaznenog udarca stigli do izjednačenja.

Razočarani trener Rijeke Fausto Budicin smatra da je utakmicu odlučio upravo to isključenje i kazneni udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Prvo poluvrijeme je bila ravnopravna utakmica, nismo imali dovoljno energije u nekim trenucima. Dopustili smo Varaždinu da se razigra u sredini terena, igrali smo “na refule”, bilo je trenutaka kad smo izgledali dobro, ali iskreno bilo ih je premalo u prvom poluvremenu. U drugom poluvremenu smo izašli s viškom energije i većom odlučnošću, i zbog toga smo poveli. Nakon toga imao sam osjećaj da ćemo kontrolirati susret, iako treba priznati da je Varaždin odigrao dobru utakmicu. Nažalost, ta situacija kod kaznenog udarca i crvenog kartona odlučila je pobjednika, rekao je Budicin nakon dvoboja.

Nakon očajnog ulaska u sezonu i još jednog poraza postavlja se pitanje kako vratiti momčad.

– To je kompleksno pitanje na koje treba pronaći odgovor. Upalio se crveni alarm i nema više vremena za čekanje nego se treba nekako skupiti i pronaći rješenje jer je situacija alarmantna, zaključio je Budicin, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.