Trofej za broj 1 na WTA listi dobio ime Chris Evert, prva dobitnica Simona Halep

epa07046340 Simona Halep of Romania in action during her second round match against Dominika Cibulkova of Slovakia at the 2018 WTA Wuhan Open tennis tournament in Wuhan city, Hubei province, China, 25 September 2018. EPA/WU HONG

Vodstvo Ženskog teniskog udruženja (WTA) odlučilo je trofeju za svjetski broj 1 u pojedinačnoj konkurenciji, kojeg dodjeljuju najboljoj tenisačici na kraju svake sezone, dati ime Chris Evert, legendi teniskog sporta i prvoj igračici koja se našla na čelu premijerne WTA ljestvice objavljene 3. studenoga 1975. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Počašćena sam što će trofej nositi moje ime. Biti najbolji na svijetu u bilo kojoj grani je najveće postignuće. Kao djevojka sam sanjala o osvajanju Grand Slam trofeja, ali sam željela biti i broj 1 na svijetu, jer za mene to znači da imaš konstantu i da si usredotočen tijekom cijele godine, što su po meni odlike šampionke”, izjavila je Chris Evert, u priopćenju iz WTA.

Prva tenisačica koja je primila “Chris Evert WTA svjetski br. 1 trofej” je Rumunjka Simona Halep, iza koje je najbolja sezona u karijeri, u kojoj je osvojila i svoj prvi Grand Slam naslov trijumfom u Roland Garrosu.

“Jako sam sretna što sam prva igračica koja je osvojila ovaj trofej. Chris je jedna od najvećih igračica svih vremena i sjajno je što joj je na ovaj način iskazano poštovanje”, izjavila Halep koja je trofej primila na svečanosti upriličenoj u petak u Singapuru, gdje je u tijeku WTA Finale na kojem, nažalost, Rumunjka nije mogla zaigrati zbog ozljede leđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.