Tucak i vaterpolisti pokušali objasniti pad u zadnjoj četvrtini utakmice: “Doveli smo se u tu situaciju nepotrebno”

Budimpešta, 16.1.2020 - Utakmica 2. kola skupine A Europskog prvenstva za vaterpoliste Hrvatska - Crna Gora. Na slici Maro Jokoviæ i Draško Brguljan. foto HINA/ MTI/ Balazs Czagany/ ua

Hrvatski vaterpolisti unatoč uvjerljivom vodstvu, u posljednjoj su četvrtini gotovo sve prosuli te su nakon drame, slavili protiv Crnogoraca s 11:10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjeda je dostatna za osvajanje prvoga mjesta i četvrtfinale. Očekivano, izbornik Ivica Tucak nije bio zadovoljan šokovima koje su njegovi igrači priredili.

– Sami smo se doveli u jednu situaciju, potpuno nepotrebno. Vidjet ćemo što se točno dogodilo, iako mi je na prvu jasno. 10:5, kvalitetniji smo, riješena utakmica i onda primiš jedan, dva gola, pa je to 10:7 pa uđe voda u uši… Generalno, 3/4 utakmice su bile izvanredne. Ovaj pad u zadnjoj četvrtini više je psihološke naravi. To nam se ne smije događati, mi smo prekvalitetna ekipa da bi si dopuštali ovakav luksuz, ali na kraju smo dobili utakmicu, ostvarili prvi cilj, idemo u četvrtfinale. Znamo da će to najvjerojatnije biti Grčka, govori izbornik Ivica Tucak za HRT.

Što se to dogodilo u zadnjoj četvrtini, komentirao je i kapetan Andro Bušlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Od početka do kraja treće smo igrali sve ono što smo se dogovorili i stvarno je bilo izvanredno. A onda smo jednostavno stali, mislili smo možda da je gotovo. To nam se zamalo obilo o glavu. Možda je ovo i dobro, da vidimo da moramo cijelu utakmicu igrati koncetrirano.

– Prvi cilj smo ipak napravili, osvojili prvo mjesto. Okrećemo se utakmici sa Slovačkom pa gledamo četvrtfinale i vjerojatni ogled s Grčkom.

Xavi Garcia bio je nezadovoljan razvojem događaja u zadnjoj četvrtini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nismo se trebali dovesti u ovu situaciju. Protiv najboljih ekipa na svijetu ne smijemo dozvoliti da nam zabiju 5 golova. Također, napunili su se pozitivnom energijom nakon toga, a nama se uvukao strah. Važno je ipak važna pobjeda kako bi bili prvi u grupi. Na kraju je dobro završilo, ali ovo se više ne smije ponavljati. Prve 3/4 su bile odlične. Ipak, vaterpolo utakmica traje 32 minute. Ne možemo biti nezadovoljni, Hrvatska je došla na Europsko prvenstvo po zlato. Cilj je da pokušamo osigurati Olimpijske igre. Budemo li igrali dalje ovako kao zadnju četvrtinu, bit će preteško.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.