Tucak o Srbiji: Maksimalni respekt, no možemo ih dobiti

Foto: fah

Hrvatska vaterpolska reprezentacija plasirala se na Olimpijske igre u Parizu ovog ljeta. To je apsolutno najvažnija vijest od nedjelje u Dohi i nakon utakmice “lažne” osmine finala između Hrvatske i Kine, a koju su izabranici Ivice Tucka dobili s 22:4. U utorak slijedi dvoboj četvrtfinala Svjetskog prvenstva protiv Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moramo odigrati na 100% mogućnosti”

– To je ono što smo željeli. Godinu dana smo lagano strepjeli hoćemo li, kada ćemo, gdje ćemo se plasirati… Prvo ne u Fukuoki pa ne u Zagrebu i Dubrovniku. Evo, sad smo to napokon potvrdili. Rekao sam već da Hrvatska mora biti na Olimpijskim igrama. To je ono što pripada našoj reprezentaciji. Ovo je ipak neko olakšanje sad, ali ćemo pokušati napraviti sve da ovaj turnir završimo na najbolji mogući način. No prvi cilj je ostvaren i idemo dalje, poručio je izbornik Barakuda Ivica Tucak nakon pobjede nad Kinom.

Slijedi još jedan “vaterpolski klasik” između Hrvatske i Srbije.

– Dvije reprezentacije koje su ostavile trag u svjetskom vaterpolu. Imamo maksimalan respekt prema Srbiji kao suparniku. Možda su rezultatima malo ‘zapeli’ zadnje 2-3 godine, ali oni su ipak aktualni olimpijski pobjednici. Čini mi se da je u toj momčadi ovdje ipak čak 6 zlatnih olimpijaca iz Tokija, a na to ne treba više što onda dodati. No imam vjere kako mi njih možemo pobijediti, imamo i snagu za to, ali ćemo isto tako morati odigrati na 100 % svojih mogućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Burić o Srbiji: Jaka i čvrsta obrana i, naravno, Marko Bijač

– Lagana utakmica, ali smo je mi ipak shvatili vrlo ozbiljno. Ušli smo sa 100 % snage u nju i tako smo ispunili prvi cilj na ovom prvenstvu. Ali nismo mi ipak došli ovamo kako bismo samo izborili Pariz odnosno Olimpijske igre. Došli smo se boriti za medalju. Eto nam već u utorak najbitnije utakmice na turniru. Nove najbitnije. O Srbima sve znamo, odlična momčad, takav i sustav. Dvojica svjetskih igrača, Mandić i Jakšić. Trebat ćemo ih dobro analizirati. Želite li njih dobiti, u tako bitnim utakmicama presuđuje uvijek jako čvrsta obrana, agresivna, jaki blokovi i, naravno, Marko Bijač, poručio je nakon pobjede nad Kinom Rino Burić.

Lončar: Ostala su još tri koraka

– U Zagrebu sam nakon finala EP-a rekao kako jamčim životom da ćemo biti u Parizu. Rekao sam zato jer vjerujem u ovu momčad i našu kvalitetu, a to smo i pokazali. Bilo je samo pitanje dana kada ćemo to ostvariti. Čestitam svim igračima, stručnom stožeru na dobrom poslu koji je odrađen, ali posao nije završen. Ostala su još tri koraka. Prvi će biti jako težak, protiv Srbije, ali vjerujem da možemo proći dalje. Moramo još malo popraviti igru ako želimo ostvariti put k pobjedi. Ovo s Kinom je bio dobar trening, igrački i šuterski u nekim situacijama koje su rjeđe inače na utakmicama. Nekakva kontra ili polukontra, da se to izvježba, dobije neka sigurnost. S te strane dobro dođu utakmice poput ovih koje smo imali protiv Južne Afrike i Kine, ali moramo se pripremati za puno, puno težu utakmicu, sasvim drugi neki svijet u četvrtfinalu i svakoj daljnjoj utakmici, rekao je Luka Lončar, prenosi HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.