Tucak: Vidio sam i suze na klupi, ali to je pouka sporta

epa10049446 Ivica Tucak, head coach of Croatia during the men's water polo bronze medal match between Greece and Croatia at the 19th FINA World Aquatics Championships in Hajos Alfred National Sports Swimming Pool in Budapest, Hungary, 03 July 2022. EPA/Szilard Koszticsak HUNGARY OUT

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak bio je razočaran nakon poraza od Grčke u borbi za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj, ali istaknuo je da su bile vidljive stvari koje čine razliku između reprezentacija koje su spremne za medalju i onih koje, poput pomlađene naše, u ovom trenutku još nisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nije bilo snage i svega onoga što čini razliku između trećeg i četvrtog mjesta. Čestitam Grcima koji su bili bolji. Šanse koje smo promašivali samo su dokaz razlike između bronce i četvrtog mjesta. Očigledno još nismo spremni za medalju na velikom natjecanju. Ovo što smo pokazali na ovom turniru može biti zadovoljavajuće u jednom segmentu, ali vidjela se razlika od medalja i četvrtog mjesta, rekao je Tucak nakon utakmice pa se još jednom osvrnuo na utakmicu:

– Nismo imali potrebno koncentraciju u napadu, gađali njihovog golmana. To je sazrijevanje koje ne ide preko noći. Čestitike igračima na srčanosti, ali napravili smo početničke greške. Medalja na velikom natjecanju je još daleko. Izvući analize, pokazali smo većim dijelom dobru igru, ali sad nismo bili pravi. Ove reprezentacije su očigledno bolje od nas. Nama slijedi rad, rad, rad.

Pred hrvatskom vaterpolskom reprezentacijom uskoro je još jedan veliki turnir, Europsko prvenstvo u Splitu od 27. kolovoza do 10. rujna. Ipak, Tucak ne vidi ovo prvenstvo kao dobru uvertiru jer medalja nije osvojena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nije uvertitra dobra kad se ne osvoji medalja. Vidio sam i suze na klupi, to su novi momci, ali to je pouka sporta. Kad bi tako lako bilo osvojiti medalju, sve reprezentacije bi ju osvajale, zaključio je Tucak, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.