Tucak zadovoljan: Prvi cilj je ostvaren

Foto: fah

Hrvatska vaterpolska reprezentacija odigrala je 5:5 s Grčkom u posljednjem dvoboju skupine B na Europskom prvenstvu i tako izborila izravan plasman u četvrtfinale u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Užasno teška utakmica, nismo igrali dobro, bili smo napadački ispod svake razine i tražili rješenja suprotna od dogovorenog. Dosta grešaka u napadu, ali bilo je bitno izvući ovu utakmicu. Nismo zabili gol dvije četvrtine i onda se gubi povjerenje u sebe. Zahvaljući razumu, srcu i želji smo izvukli bod, a mogli smo i pobijediti. Obrana je bila odlična s Markom Bijačem na čelu, a napad ćemo morati poboljšati. Prvi cilj je ostvaren, direktan plasman u četvrtfinale, tri slobodna dana i uvjetno rečeno jednostavniji protivnik, rekao je izbornik Ivica Tucak te se okrenuo prema četvrtfinalu:

– Tko god da bude, Nizozemska ili Gruzija, mislim da smo bolji i da ćemo ići dalje.

Ivan Krapić je, kao i ostali igrači, naglasio slabije prvo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Teška utakmica od samog početka. Znali smo što nam nosi utakmica, posebno prvo poluvrijeme gdje smo se mučili u napadu, no u obrani nismo padali. Obrana na čelu s Bijačem nas je držala. Kad smo probili led u trećoj, bilo je samo pitanje hoćemo li ih uloviti. Uspjeli smo, bod velik kao pobjeda i nosi nam četvrtfinale. Publika nas je nosila kad nam je bilo najteže, osjećamo njihovu energiju, i nadamo se da će tako biti i kasnije.

Marko Žuvela rekao je da je utakmica bila teška, fizički i psihički iscrpljujuća.

– Prvo poluvrijeme nismo uspjeli zabiti gol, ali drugo poluvrijeme smo zbili redove i uspjeli smo izjednačiti i remizirati što nam je dovoljno za četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko Bijač je ponovno zaključao svoja vrata.

– Nastavili smo dobar obrambeni niz, ali nismo uspjeli pronaći odgovor na njihovu obranu. Čestitke suigračima, odigrali smo kvalitetnu utakmicu, pogotovo u obrani. Možemo biti zadovoljni, prvi dio turnira je iza nas, prvi smo u skupini i pripremit ćemo se što bolje za četvrtfinale, zaključio je hrvatski vratar, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.