TV prava HNL-a ipak su prodana za 60 milijuna kn godišnje

hnl
Foto: fah

Konzorcij sastavljen od Hrvatskog Telekoma, kladionice Supersport i HRT-a prenosit će utakmice 1. HNL u razdoblju od sljedeće tri ili četiri sezone, piše Jutarnji. Za to će plaćati 60 milijuna kuna godišnje. Jamstva se do ponoći 15. veljače obvezala uplatiti švedska tvrtka Pro Magine, koja je pobijedila na HNS-ovom natječaju u ljeto 2020. Pro Magine je, navodno, izašao iz priče pa je HNS sebi kupovao vrijeme za pregovore s ostalim ponuđačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pro Magine i HNS su dogovorili fiksni iznos od sedam milijuna eura po sezoni, a uz moguće bonuse i sponzorstva mogao je narasti i do deset milijuna eura. Ugovor je prema najavama trebao biti potpisan na deset godina, a isti je trebao stupiti na snagu od ljeta 2022. godine. Međutim, to se nije realiziralo pa su prava na HNL prodana drugom konzorciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.