U konkurenciji i za Zlatnu loptu: Mnogi se ne mire s činjenicom da je jedan igrač iz jedne ‘male’ Hrvatske najbolji igrač Europe!

Foto: fah/fotomontaža narod.hr

Nažalost, mnogi se i dalje teško mire s činjenicom da je kapetan Vatrenih, Luka Modrić, iz jedne ”male zemlje” proglašen najboljim igračem Europe, s dobrim izgledima i svjetsku Zlatnu loptu na kraju godine. Modrić je isplivao i probio se na vrh u jakoj konkurenciji s Cristianom Ronaldom, Salahom… A na vrh su s pravom pretendirale i zvijezde francuske reprezentacije, koja je u finalu SP-a svladala umornu Hrvatsku, Hrvatsku oštećenu lošim suđenjem argentinskog suca Nestora Pitane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od onih koji je također imao realne šanse biti i ispred Luke je francuski reprezentativac, Antoine Griezmann, koji je također odigrao vrhunsko Svjetsko prvenstvo u Rusiji. No Luka je s Realom osvojio i Ligu prvaka, Francuzu to još uvijek u nije pošlo za rukom. Možda je i to presudilo, kao i godine uspješnog igranja, vrhunskoj razini, našeg Luke?

Francuz je, podsjetimo, osvojio naslov svjetskog prvaka, Europsku ligu i UEFA-in Superkup, za klub je zabio 29 golova i upisao 15 asistencija. Francuski nogometaš nije u konkurenciji za Zlatnu loptu, zbog čega negoduje on osobno, ali i još više temperamentni trener Atletico Madrida Diego Simeone, koji tvrdi kako nitko na svijetu ove sezone nije bio bolji od Griezmanna.

“Nema nikakve sumnje da je u prošloj godini on bio najbolji nogometaš na svijetu”, rekao je Simeone, nakon čega je naglašeno ponovio ”bez sumnje.” Dakle, podržao je francuskog igrača, što je mnogima razumljivo, ipak je on trener Atletica. Je li Griezmann imao uspješniju sezonu od Luke, od Lionela Messija, Ronalda, Salaha… stvar je osobnog viđenja. Luka već godinama u samom vrhu svjetskog nogometa i Zlatna lopta na neki način bi bila njegova nagrada za sva postignuća tijekom cijele, bogate i duge karijere. Neki će reći u tridesetima nagrada za životno djelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.