U posljednje dvije godine Grad Vukovar za Klub dizača utega izdvojio približno 200 000 kuna

Grad Vukovar
Foto: vukovar.hr

Potaknuti medijskim linčem koji se ovih dana odvija nad Gradom Vukovarom, a zbog protokolarnog dara Nikoli Todoroviću, Grad Vukovar izvijestio je javnost o točnim i potpunim informacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, brojni mediji izvijestili su kako Grad Vukovar financijski ne podržava rad Nikole Todorovića, bez da su prethodno zatražili službene informacije, a čime je javnost, posebice vukovarska, dovedena u zabludu.

Grad Vukovar Klub dizača utega „Vukovar“ u 2021. godini financirao je s ukupno: 105.530,82 kuna, a što uključuje redovno djelovanje, sufinanciranje trenera, liječnički pregledi, dvoranu, korištenje prostora za vježbanje, 2 sportske manifestacije, sportske stipendije te plaćenu opremu Nikoli Todoroviću za Svjetsko prvenstvo.

U 2022. godini Grad je za Klub dizača utega „Vukovar“ namijenio ukupno 92.500,70 kuna što uključuje redovno djelovanje, sufinanciranje trenera, liječničke preglede, dvoranu, korištenje prostora za vježbanje, 2 sportske manifestacije te plaćenu prehranu (suplementi) Nikoli Todoroviću za plasman na Svjetsko juniorsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad će nastaviti s financijskim sredstvima poticati rad sportskih klubova, a samim time i rad svih mladih i uspješnih sportaša na koje smo ponosni.

Vukovarac Nikola Todorović među najboljim mladim dizačima utega svijeta

Podsjetimo, gradonačelnik Ivan Penava i zamjenik gradonačelnika Filip Sušac sa suradnicima su uputili čestitke mladom vukovarskom sportašu, članu Kluba dizača utega „Vukovar“ Nikoli Todoroviću koji je u Vukovar donio brojna, hvale vrijedna odličja.

U lipnju je mladi Vukovarac Nikola Todorović s velikim uspjehom branio boje Republike Hrvatske i svoga grada u Meksiku, gdje je održano Prvenstvo svijeta za kadete (U17) u dizanju utega. U disciplini trzaj osvojio je 4. mjesto, a bronca mu je izmakla za minimalnih jedan kilogram, dok je u izbačaju i biatlonu ostvario plasmane na osma mjesta u konkurenciji najboljih mladih dizača utega svijeta. Tijekom natjecanja Nikola je tri puta pomjerao granice državnih rekorda, izvještava vukovar.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpora Grada

Najnovije lijepe vijesti Nikola je u Vukovar donio iz Španjolske, gdje se od 07. do 10. srpnja održavao Kup Europske unije. Nikola Todorović u konkurenciji natjecatelja do 17 godina nije imao dostojnog protivnika te je postao pobjednik Kupa Europske unije te postavio novi državni rekord u trzaju.

„Čast i zadovoljstvo nam je ugostiti Klub dizača utega „Vukovar“ koji naš grad nerijetko obogaćuje sjajnim sportskim rezultatima. Grad Vukovar u okviru svojih financijskih sredstava, kao i do sada, nastaviti će podupirati rad kluba te mu pružati maksimalnu podršku. Drago mi je da nakon dugo vremena ovaj klub ima kvalitetne uvjete za rad, a što se ogleda u izvrsnim rezultatima. Vukovar se zaista može ponositi mladim i uspješnim sportašima poput Nikole kojemu želim još puno sportskog uspjeha i sreće!“, ovom prilikom rekao je gradonačelnik Penava.

Trener Kluba dizača utega „Vukovar“ Milan Kordić te mladi Nikola Todorović zahvalili su Gradu Vukovaru na potpori koju im pruža te izrazili nadu za još puno dobrih uspjeha, na čemu će, kako kažu, intenzivno raditi i u budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.