U Singapuru nogomet se i dalje igra: ”Ima malo preko 300 zaraženih, bez ijednog smrtnog slučaja, političari se odriču plaća u korist medicinskog osoblja”

Foto: fah

Tridesetogodišnji Stipe Plazibat, koji trenutačno zabija za Hougang United, inače singapurskog prvoligaša, igra nogomet u zemlji koja nije suspendirala svoje natjecanje, Naime, Singapur je jedna od možda desetak liga koje nisu suspendirale svoje natjecanje. I to Singapur, napučena grad-država koja je prva uz Hong-Kong nakon Wuhana prijavila prisustvo koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ali dan-danas, dva mjeseca nakon prvog slučaja, ima malo preko 300 zaraženih, bez ijednog smrtnog slučaja. Stvar je u povjerenju, stvar je u činjenici da se političari odriču plaća u korist medicinskog osoblja, a da je organizacija države na nestvarnoj razini”, kazao je za Sportske novosti bivši napadač Solina i Dugopolja te je nastavio:

”Restrikcije postoje, ali su puno blaže nego kod nas. Recimo, ugostiteljski objekti normalno rade, država funkcionira normalno, no izuzetno dobro prati situaciju; primjerice, na ulasku u banku, ili trening-centar, stoje ljudi koji mjere temperaturu, te pritom uzimaju neku vrstu OIB-a i broj mobitela. Ako ste OK, prolazite, a ako je netko istog dana došao zaražen, zovu vas i obavještavaju da se pođete testirati. Ujedno, postoje i tzv. detektivi, koji prate situaciju u taksijima, javnom prijevozu… Uglavnom, prevencija i zaštita je nadnaravno kvalitetna. I zato se ovdje nitko ne boji. Iskreno, da sam morao birati gdje da zapnem u ovakvoj situaciji, uvijek bi to bio – Singapur.”

Kvaliteta nogometa u Singapuru?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Prvenstvo je počelo nedavno, odigrana su četiri kola, a igramo pred praznim tribinama, no nema niti govora o tome da se liga suspendira. Nogomet? Ha, čujte, ja sam, evo, u tri odigrane utakmice zabio pet golova, a u nekoj ovdašnjoj inačici Europske lige dodao sam četiri gola i asist u tri utakmice. Što je odlično, jer klubovi ovdje smiju imati tri stranca, pa se moraš boriti za svoj ugovor. Koji nije loš, i redovan je, ali nije za bogaćenje. A nogomet, s obzirom na ova tri stranca, prilično je slabašan, negdje na razini razmeđa naše druge i treće lige. Nije toliko stvar u suparnicima, već – suigračima…”

Singapur je poznat kao država koja je od izbijanja koronavirusa donijela stroge mjere, ali i oštre kazne za kršenje pravila. Izolacija zaraženih osoba i svih s kojima su one bile u kontaktu je obavljena u najkraćem roku, zabranjen je ulazak turistima iz određenih zemalja, a život se pokušava odvijati normalno. Uz, naravno, neke restrikcije, pišu Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.