Kina: Povratak bivših NBA zvijezda, kreće košarkaška liga, život se polako vraća u normalu…

Foto: Snimka zaslona

U Kini se, nakon epidemije koronavirusa, koja se i pojavila u toj zemlji te proširila svijetom, život pomalo vraća u normalu, iako informacije koje dolaze iz te države treba uzeti s rezervom s obzirom na autoritarni režim koji njome upravlja. Kina uskoro kreće sa svojom košarkaškom ligom, naime, počeli su se vraćati  strani igrači, pa tako i bivše NBA zvijezde, koja svoje karijere nastavljaju u CBA ligi nakon što im postane jasno da je njihovo vrijeme u najjačoj svjetskoj košarkaškoj ligi, NBA, isteklo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Između ostaloga vraća se i Jeremy Lin, bivša senzacija NBA lige, koji je 2012. godine iz potpune anonimnosti postao velika košarkaška zvijezda s obzirom da je 12 utakmica zaredom u dresu New York Knicksa imao prosjek od 22.5 koševa i 8.7 asistencija, zbog čega je dobio nadimak Linsanity.

Lin je prošle sezone igrao u Toronto Raptorsima te je tako postao prvi košarkaš azijskog podrijetla koji je uspio osvojiti NBA naslov, no, u cijelom doigravanju odigrao je tek 27 minuta. Nakon toga u NBA ligi u Lina više nitko nije imao povjerenja, a košarkaš se suočio s kritikama o nedovoljnoj pokretljivosti na poziciji razigravača.

Podsjetimo, Jeremy Lin je 31-godišnji košarkaš rođen u Kaliforniji, a podrijetlom s Tajvana, koji je prošlog ljeta potpisao za Beijing Duckse. Iza sebe je imao sjajnu sezonu s prosjekom od 24.2 koša po utakmici uz 5.8 skokova i 5.8 asistencija. Jučer se Jeremy Lin vratio iz SAD-a u Kinu te će u karanteni provesti dva tjedna, kao i svi koji se vraćaju za nastavak kineske košarkaške lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

View this post on Instagram

 

Safely landed back in Beijing to finish out the CBA season! Excited to hoop again, but leaving the bay worried and with a heavy heart for the sick, the jobless and all those fighting fear, anxiety and stress over the unknown future. Shoutout to our medical staff in the 50 states for working tirelessly and everyone keep doing your part in slowing the virus! It’s been an awesome 2 months camped out in the gym…basketball has never been more meaningful. The world needs basketball now more than ever. I still remember when I went through my toughest moments and worst injuries, you guys were there for me. I hope to return the favor. As all you beloved fans told me the day after my knee injury, keep fighting bc we’re #NeverDone ❤️ #14dayquarantine #airportcouchesarenttoobad

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A post shared by Jeremy Lin 林書豪 (@jlin7) on

“Sigurno sam sletio u Peking da završim CBA sezonu”, na Instagramu je objavio Jeremy Lin te je naglasio da je zabrinut zbog situacije koja se događa u SAD-u glede pandemije koronavirusa. No, ipak bivša NBA zvijezda poslala je poruku nade:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Košarka nikad nije bila važnija. Svijet sada treba košarku više nego ikad. Još se sjećam svojih najtežih trenutaka dok sam bio ozlijeđen, koliko ste bili uz mene. Nadam se da ću sad vratiti uslugu.

Potpuno sam spreman raditi u svojoj sobi sljedećih 14 dana, a zatim se vratiti na parket i sa suigračima završiti sezonu na najbolji mogući način”, poručio je navijačima Jeremy Lin.

Uz Lina u Kinu su se vratile i neke druge zvijezde NBA lige, poput Tya Lawsona, Donatasa Motiejunasa, Sonnyja Weemsa, a uskoro se vraća i Lance Stephenson. Veliki problem zato ima Hamed Haddad koji je u Iranu kod kuće te ne smije napuštati karantenu.

Podsjetimo, zbog pandemije koronavirusa CBA liga prekinula je natjecanje krajem siječnja, nastavak lige će u početku biti u ograničenom obliku. Kako piše ESPN svih dvadeset momčadi trebale bi igrati u jednom ili dva grada bez gledatelja, a ostatak regularne sezone prije doigravanja bit će skraćen. Drugim riječima, dok ostatak svijeta, među njima i Hrvatska, tek ulazi u najveću krizu, koju neki smatraju najvećom poslije Drugog svjetskog rata, Kina iz te krize polako izlazi, ranjena, ali ipak odlučna u namjeri  da sve kroz određeno vrijeme bude kao nekad. Koliko je to bilo dobro, s obzirom na režim koji je vlada Kinom, druga je stvar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.