UEFA: Dinamo nije kriv, ali do Lige prvaka je stigao namještenom utakmicom

Foto: fah

Prije nešto više od mjesec dana albanski Skenderbeu dobio je najveću kaznu u povijesti nogometa. Naime, izbačen je iz europskih natjecanja na čak deset godina, a uz mora platiti milijun eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz UEFA-e su danas pojasnili da su igrači Skenderbeua 2015. godine u 4. pretkolu Lige prvaka manipulirali rezultatom na Maksimiru protiv Dinama.

Dinamo je u prvoj utakmici slavio 2:1, no u završnici uzvratne utakmice Dinamo je imao 3:1 i igrača manje, no na azijskom tržištu krenule su brojne uplate da će Albanci primiti i četvrti gol, što se na kraju i dogodilo.

Kladioničari su na tome zaradili 15 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Igrači Skenderbeua dobrovoljno su prestali igrati kako bi iskoristili utakmicu za potrebe klađenja čim se ukazala prilika. Bilo je očito da je Skenderbeu jedini sudionik koji je manipulirao utakmicom”, zaključak je izvještaja.

Glavni akteri namještanja bili su vratar Skenderbeua Orges Shehi i igrač Renato Arapi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.