UEFA zabranila susret Srbije i Republike Srpske u Banja Luci

UEFA je iz sigurnosnih razloga zabranila održavanje susreta nogometnih reprezentacija Republike Srpske i Srbije koji se trebao igrati 15. lipnja u Banja Luci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su u ponedjeljak objavile banjalučke Nezavisne novine, UEFA je poslala dopis u kojem se kao razlog za odgodu utakmice navodi ‘veliku mogućnost incidenata na nogometnim susretima u regiji’.

Iz sjedišta krovne europske nogometne organizacije su poručili kako “ova odluka može biti preispitana ako se situacija po pitanju sigurnosti promijeni”.

Po pisanju Nezavisnih novina utakmica nogometnih vrsta Republike Srpske i Srbije priprema se već nekoliko godina, a s ciljem što boljih priprema izaslanstvo Nogometnog saveza Republike Srpske je prije nešto više od mjesec dana bilo u Beogradu gdje je s čelnicima Nogometnog saveza Srbije usuglasilo sve pojedinosti oko održavanja utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvobitni termin ovog susreta bio je planiran za 4. rujna 2014, ali je pomaknut, jer je u to vrijeme Bosna i Hercegovina igrala kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo s Lihtenštajnom.

Nakon terorističkog napada na Policijsku postaju u Zvorniku koji je izveo radikalni islamist, povećan je stupanj pripravnosti u BiH, a u medijima je u nekoliko navrata objavljivano da postoje prijetnje sigurnosti većim okupljanjima građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.