Ukić: Ne smijemo razmišljati da nam je jedna pobjeda dovoljna

Foto: snimka zaslona

Sutra u 17 sati, uz prijenos na našem Drugom programu, hrvatsku košarkašku reprezentaciju očekuje kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo protiv Turske. Iako je to trebala biti prava košarkaška poslastica s mjestom radnje u Hrvatskoj, epidemiološka situacija primorala je FIBA-u da se utakmice igraju u ‘balonu’ u Istanbulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Situacija u balonu je poprilično čudna, međutim mislim da smo svi mi u dosadašnjem dijelu sezone imali slična iskustva u svojim klubovima, tako da sve to nije novo. Svima su nam uvjeti isti, u ovakvoj situaciji možemo biti sretni što uopće igramo i tako trebamo to sve skupa gledati. Možeš imati vrhunsku sezonu i odigrati loše utakmice. Možeš imati lošu sezonu i odigrati dvije odlične utakmice, treba se jednostavno snaći u novoj situaciji, rekao je kapetan reprezentacije Roko Leni Ukić pa najavio prvi dvoboj protiv Turske, piše HRT.

– Možda su Turci papirnati favoriti u ovom momentu, s obzirom na to da će igrati Shane Larkin koji je među najboljim igračima u Europi te još nekoliko prvotimaca Efesa i Fenera. No, tim više možemo igrati bez nekog mača nad glavom. Oni su u situaciji da jednostavno moraju pobijediti u toj utakmici jer su kiksali već dva puta. Mi sigurno imamo svoje ambicije, i ne da se nećemo predavati nego najozbiljnije računamo s tom utakmicom i gledat ćemo iskoristiti svaku šansu da dođemo do pobjede.

Nakon Turske u petak, slijedi dvoboj sa Švedskom u nedjelju. Jedna je pobjeda dovoljna za prolazak na Europsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ne smijemo razmišljati da nam je jedna pobjeda dovoljna… to je kao kad u nogometu igraš na neodlučeno pa ćeš vjerojatno izgubiti. Moraš imati velike ambicije, moraš učiniti sve.

Filip Krušlin je uz kapetana Ukića jedan od najiskusnijih igrača reprezentacije. Kako gleda na predstojeću utakmicu protiv turske reprezentacije?

– Oni su u dosta nezahvalnoj poziciji u odnosu na ostale ekipe jer imaju 0-2. Dosta su i promijenili roster, i trenera, tako da će to biti drugačija ekipa od one u prvom prozoru. Ipak, mislim da mi na tragu onog što smo napravili u prvom prozoru trebamo nastaviti i u ovom prozoru. Zajedništvo i dobra kolektivna igra u obrani su nešto što nas je krasilo i tako trebamo i nastaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Hrvatsku i Tursku u ovoj skupini su još Nizozemska i Švedska, koje su trenutačno na omjeru pobjeda i poraza 1-1, a plasman na EuroBasket izborit će tri prvoplasirane momčadi iz skupine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.