Uoči velikog derbija Svjetskog prvenstva tradicija na našoj strani: Hrvatska u međusobnim ogledima uvjerljivo uspješnija od Španjolske

Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija, kako smo već pisali, večeras od 20:30 na Svjetskom prvenstvu igra po mnogima utakmicu odluke protiv aktualnih europskih prvaka – Španjolske. Za izbornika Linu Červara favorit je jasan, to su Španjolci. No, jesu li doista?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se vratimo u povijest međusobnih ogleda hrvatske rukometne reprezentacije i Španjolske nije nezanemarivo spomenuti da je Hrvatska uspješnija. Naravno, pod velikim natjecanjima mislimo na europska, svjetska prvenstva te Olimpijske igre. Hrvati i Španjolci susreli su se 21 put, Hrvatska je poražena šest puta, odigrala jedan remi, dok su su Španjolci čak 14 puta pognute glave napuštali parket nakon sraza s rukometnim Vatrenima.

Posljednji puta, ne računajući Mediteranske igre u lipnju prošle godine i pobjede Hrvatske poslije produžetaka 31:29, Hrvatska i Španjolska susreli su se u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Francuskoj 2017. godine. Hrvatska je pobijedila 30:29. Iz samog rezultata vidljivo je kako su utakmice Hrvatske i Španjolske uglavnom neizvjesne do samog kraja.

Ne treba očekivati ništa drugo ni večeras u glavnom gradu Bavarske, u Olimpijskoj dvorani u kojoj se očekuje velika premoć hrvatskih navijača u odnosu na španjolske. Očekuje se oko desetak tisuća hrvatskih navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I sami Španjolci uoči utakmice protiv Hrvatske upozoravaju na tradiciju, naime, prije derbija grupne faze Hrvatska – Španjolska španjolski reprezentativac Eduardo Gurbindo je, između ostaloga, rekao: “Znamo koliko je opasna Hrvatska. Uostalom, na prošlom Svjetskom prvenstvu nas je izbacila u četvrtfinalu”,  a u sličnom je tonu nastavio i Ferran Sole.

“S Hrvatskom igramo utakmicu koja će odrediti nastavak Svjetskog prvenstva. Najvažnije je da u drugi krug prenesemo maksimalan broj bodova. Želimo li izboriti polufinale, moramo pobijediti. Moramo pobjeđivati i najbolje. Uz Francusku te Njemačku i Dansku, Hrvatska je jedna od favorita prvenstva.’

Hrvatska je kako malo kada do sada na jedno veliko natjecanje ispraćena bez imperativa, međutim, sve bolje kako je turnir odmicao povećao je apetite kako hrvatskih navijača tako, naravno, i igrača, iako su i dalje Olimpijske igre u Tokiju 2020. glavni cilj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.