Uoči velikog derbija u Splitu: Policija uklonila automobil s topom ispred Poljuda…

Foto: Dalmatinskiportal.hr

Kako smo već pisali danas, u subotu, od 18:30 sati u Splitu igra se tradicionalno najveći hrvatski derbi između Hajduka i Dinama. Prvi je to od najmanje četiri derbija ove sezone, a igra se u sklopu 7. kola Prve hrvatske nogometne lige.  Očekuje se pun stadion, dakle, između 25 000 i 30 000 navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudar je to drugog i prvog na ljestvici, Hajduka i Dinama, u slučaju pobjede domaće momčadi preuzeli bi nakon dugo vremena barem privremeno prvo mjesto na ljestvici, no. čak i bez najboljeg igrača, Danija Olma, Dinamo je favorit. Iza Modrih je doista jedan sjajan tjedan, plasirali su se u Ligu prvaka. Europski Dinamo pravi je izazov za Hajduk i Torcidu.

Nekoliko sati prije utakmice, kako smo već pisali, pred Poljudom pojavio se automobil na čijem se krovu nalazio montirani top. Policija je isti uklonila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, utvrđeno je da je vozilo parkirano na mjestu na kojem nije dozvoljeno parkiranje vozila. Policija navodno provjerom registarskih oznaka nije uspjela utvrditi vlasnika vozila.  Neki mediji tvrde kako je automobil s topom na Poljudu nova reakcija navijača na provokaciju iz Beograda i tenk koji je prije nekoliko dana dovezen i postavljen ispred beogradske Marakane, a koji tamošnja policija nije uklonila, naprotiv. Crvena zvezda je poručila kako je tenk ”dio kulturne baštine.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.