Ususret El Clasicu u osvit Božića: Hrvatska s tri predstavnika ispred svjetskih prvaka

Foto: Snimka zaslona

Ove subote, u sam osvit Božića, igra se jedan od najvećih nogometnih derbija na svijetu. Real, s 11 bodova manje, ali i s utakmicom manje, dočekuje Barcelonu.  Imperativ pobjede, dakle, na strani je ”kraljeva.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, najbolji vezni nogometaš svijeta u ovom trenutku, kapetan Vatrenih Luka Modrić, najavio je utakmicu svih utakmica optimističnim riječima, izrazivši nadu da će Real do kraja prvenstva prestići Barcu i obraniti naslov prvaka Španjolske. Lov je najbolje početi pobjedom.

El Clasico bit će ove subote pod lupom javnosti, praćen očima milijuna nogometnih zaljubljenika diljem svijeta. Naime, najveće nogometne zvijezde igraju u Realu i Barceloni, među njima i tri Hrvata, očekuje se da će barem dva dobiti priliku zaigrati u derbiju. Luka Modrić kao neizostavni motor igre Reala i Ivan Rakitić kao osigurač Barcelonine najveće zvijezde Lionela Messja. Kad smo kod Messija recimo kako će svijet uglavnom derbi promatrati kroz prizmu velikog okršaja divova. Cristiana Ronalda i sjajnog Argentinca – Lionela Messija.

No, nas ovdje ipak zanima ”hrvatski okršaj” u okviru najvećeg derbija Europe u ovom trenutku. Naime, čak tri Hrvata igrat će ili bi mogli dobiti priliku zaigrati u velikom derbiju. Uz Rakitića i Modrića tu je Mateo Kovačić, koji se napokon u potpunosti oporavio od ozljede te je spreman za igru. O treneru Zinedine Zidaneu ovisi hoće li dobiti priliku zaigrati.  Malo je vjerojatno da će Mateo dobiti priliku krenuti od prve minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči El Clasica igrač Barcelone Ivan Rakitić dao je jednu zanimljivu izjavu koja donekle govori koliko je za hrvatski nogomet velika stvar kada su čak tri Hrvata dio takvog spektakla. Naime, Rakitić je rekao da nije normalno činjenica da tri Hrvata sudjeluju u jednom takvom događaju. Rakitić je, naravno, htio naglasiti koliko je El Clasico zapravo važan nogometni događaj.

Kad smo kod tri Hrvata recimo kako samo tri nogometne velesile imaju više predstavnika u derbiju od Hrvatske.  Naime, sedam ih dolazi iz Južne Amerike, jedan iz Sjeverne Amerike,  jedan iz Afrike. Zajedno u oba sastava za utakmicu godine kandidira 47 nogometaša i to iz 13 različitih država svijeta. Španjolska posve razumljivo dominira, imaju 20 nogometaša u dva najveća španjolska kluba. Francuza ima šest, Brazilaca četiri, a na  četvrtom mjestu je Hrvatska s tri predstavnika… Zanimljivo da su tu ”kod” Hrvatske europski prvaci, Portugalci, kojih je također tri, na petom se mjestu nalazi svjetski prvak Njemačka, s dva predstavnika, kao i Argentina. Turska, Urugvaj, Kostarika, Maroko, Wales, Belgija i Nizozemska imaju po jednog predstavnika.

Hrvatska je doista i po ovim podacima ozbiljna nogometna nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.