Utakmica protiv Danske pokazala je koliko Vatreni mogu biti ubojiti udarcima izvan kaznenog prostora

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija sjajnom je igrom, pogotovo u drugom poluvremenu, pobijedila pred 22.000 gledatelja na stadionu u Maksimiru, u sklopu 5. (pretposljednjeg) kola elitne A Lige nacija, uvijek neugodnu Dansku 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trećom uzastopnom pobjedom Vatreni, predvođeni kapetanom Lukom Modrićem, su došli na korak do povijesnog plasmana na Final Four Lige nacija. Za plasman na Final Four Hrvatska sutra (nedjelja) mora u Beču pobijediti Austriju, od koje je na startu ovog natjecanja u Osijeku poražena s neočekivanih 3:0.

Hrvatska je danas u daleko u boljoj formi, dok je Austrija u padu, što se vidi na posljednjim rezultatima. Na Final Four izabranici Zlatka Dalića mogu i u slučaju poraza u Beču, a ako bi Francuska osvojila najmanje bod protiv Danaca u gostima.

Što je pokazala utakmica protiv Danske?

Vatreni su odigrali odlično drugo poluvrijeme na Maksimiru, primili su pogodak zahvaljujući prije svega neiskustvu inače vrlo dobrog mladog stopera Dinama Josipa Šutala. Oba pogotka hrvatski nogometaši zabili su udarcima izvan kaznenog prostora, a strijelci su bili mladi igrači Borna Sosa i Lovro Majer, što je sjajan zalog za budućnost hrvatske nogometne reprezentacije. Vatreni su stvorili još nekoliko prilika – Šutalo, Kovačić… Međutim, pravu opasnost za gol Danaca i vratara Schmeichela predstavljali su udarci iz daljine. Podsjetimo, Luka Modrić pucao je sjajno također s ruba kaznenog prostora te je njegov šut danski vratar jedva uspio zaustaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska reprezentacija ima u svojim redovima nekoliko sjajnih šutera, među kojima se, naravno, ističu Modrić, Brozović, Perišić, kao i već spomenutu Majer i Sosa, što se potvrdilo i na ovoj utakmici. Dokaz je to da bi u slijedećim utakmicama, kao i na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Kataru, uz nadaleko poznatu tehniku i kombinatoriku, trebali što je više moguće koristiti prilike i pucati iz daljine jer se i protiv Danske pokazalo koliko su u tom segmentu opasni. Na taj način bi se otvorio i prostor igračima šesnaesterca, kao što su Kramarić, Petković i Budimir. Naime, tako bi se dobila raznovrsnost u napadu i protivnik bi imao znatno većih problema detektirati odakle opasnost po njihov gol dolazi.

Hrvatska to može jer, između ostalog, kako je kazao bivši izbornik Slaven Bilić, ima o najbolji vezni red na svijetu, odnosno nitko od nas nema bolji. Naravno zna to i izbornik Dalić, kao što to znaju i igrači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.