Utakmica u Beogradu pokazala koliko je zapravo današnji Manchester United skromna momčad…

Foto: fah

Nogometaši slavnog Manchester Uniteda teškom su mukom slavili u Beogradu protiv Partizana, koji je ovim porazom ostao na četiri boda u prva tri kola grupne faze Europske lige i trenutno je daleko od mjesta koje jamči nastavak ovog natjecanja u proljeće. No, više od toga susret u glavnom gradu Srbije bio je poražavajući za višestrukog prvaka Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica u Beogradu pokazala je koliko je zapravo danas posrnuli engleski nogometni div kvalitetom igrača skromna momčad. Naime, pobijedili su Partizan golom iz sumnjivog jedanaesterca, a u nekoliko su navrata doista doista visili o niti. Završilo je 1:0 za United pogotkom Anthonyja Martiala u 43. minuti. Skupo plaćeni Martial u nekoliko je navrata izgledao kao pravi početnik, naime, lopta se odbijala od njega kao od betona.

Momčad s Old Trafforda igrala je jako loše, bez prave ideje u sredini terena, s tek dvije prilike za gol te jalovim posjedom lopte, koja se uglavnom, kad je United u pitanju, nalazila oko sredine terena. Partizan je prema pisanju nekih medija oštećen i za kazneni udarac nakon što je Williams u svom kaznenom prostoru nespretno igrao rukom, na isti način na koji je rukom u finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji prošle godine igrao naš reprezentativac Ivan Perišić.

Nakon utakmice srpski mediji bili su bijesni na suca te smatraju kako je španjolski sudac pokrao Partizan, očajnu igru Manchester Uniteda komentirao je i slavni nizozemski nogometaš Robin van Persie, koji je u neka bolja vremena zabijao golove iz svih pozicija za momčad s Old Trafforda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U studiju BT Sporta utakmicu i igru engleske momčadi komentirali su već spomenuti Robin van Persie te još jedna legenda  Paul Scholes.

”Imali su samo jedan udarac u okvir gola i to iz jedanaesterca. To jednostavno nije dovoljno dobro za Manchester United”, rekao je Van Persie. Nizozemac se osvrnuo i na očajnu igru Manchestera u drugom poluvremenu tijekom kojeg se United uglavnom branio bez želje da ozbiljnije ugrozi gol Partizana.

”Igraju tako defenzivno, ne mogu shvatiti zašto to rade. Zašto ne napadaju više?”, čudio se nizozemski nogometaš, koji je i prije same utakmice shvatio koliko je zapravo ovaj Manchester skromniji u odnosu na Manchester iz njegovog vremena.  Uostalom o tome svjedoči i trenutni položaj  na ljestvici Premiershipa, ”crveni s Old Trafforda” nalaze se na 14. mjestu engleskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Snimka zaslona

”Imali su težak početak sezone. Svi možemo vidjeti da imaju velikih problema kad trebaju kontrolirati stanje na terenu. Najbolji su kad se brane i čekaju kontre. Kao protiv Liverpoola, pustili su njih da igraju i svoje su šanse čekali u kontranapadima”, kazao je Van Persie.

Zanimljivo Paul Scholes bio je još oštriji te je žestoko kritizirao igru Manchester Uniteda, koji, bez obzira na lošu igru, ima sedam osvojenih bodova i uvjerljivo je prvi u skupini Europske lige te su vjerojatno osigurali nastavak natjecanja na proljeće, kada će se nesumnjivo pojačati.  Spominje se i dolazak na Old Trafford Marija Mandžukića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Igraju kao potpuni stranci. Kao da se nikad prije nisu na terenu našli zajedno. Ne postoji veza između vezne linije i napadača. Dodavanja su im katastrofalna”, kazao je Scholes, uz dodatak kako bi idealno rješenje za United bio – Ozil.

Na kraju, koliko god Manchester United bio loš bodovi se broje, a oni su otputovali u Englesku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.