Utrka za izbornika: Nakon što su izjavama Goluža i Vujović kompromitirali svoju kandidaturu – što se čeka s Linom Červarom?

Foto: fah

Nakon što su se svojim posljednjim izjavama u najmanju ruku kompromitirali neki donedavno glavni pretendenti na klupu hrvatske rukometne reprezentacije, poput Veselina Vujovića ili Slavka Goluže, dojam je kako se suzio manevarski prostor HRS-u. Od ozbiljnih kandidata preostao je tek Lino Červar, koji je ionako u čitavoj priči bio glavni favorit ove utrke. Irfan Smajlagić te Nenad Kljajić, tvrde neki mediji, ionako su u čitavoj priči tek “dekor”, koliko god to možda ružno zvučalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, 67-godišnji izbornik Makedonije i sam je u nekoliko navrata izjavio da bi se vratio, iako sasvim sigurno ne bi mogao kao hrvatski izbornik imati ugovor ni primanja kao izbornik Makedonije, da ne spominjemo koliko je ipak ležernije raditi na klupi Makedonije, pritisak je daleko manji? U Hrvatskoj se, nažalost, priznaju samo medalje, sve ostalo, kako vidimo posljednjih dana, očito ne vrijedi ništa, pa ni četvrto mjesto na svijetu. Drugim riječima, tko god došao na klupu hrvatske rukometne reprezentacije za 11 mjeseci na Europskom prvenstvu ne smije biti četvrti.

Navodno su kontakti između Line Červara i čelnih ljudi HRS-a uspostavljeni, međutim, konkretnih dogovora nema, rok od mjesec dana, koliko je sam sebi dao HRS, počeo je teći odmah nakon smjene Željka Babića. Naravno, nije to rok koji se ne bi smio premašiti za nekoliko dana, međutim, kako vrijeme ide, Europsko prvenstvo se približava, tako su sekunde sve dragocjenije. Predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac trenutno je zauzet obvezama koje nemaju nikakve veze s rukometom. Umjesto Linom Červarom, formalni šef HRS-a bavi se – Lisom Nemec. Naime, radi se o hrvatskoj maratonki koja živi u SAD-u, a suspendirana je zbog navodnog korištenja dopinga. Zbog toga navodno trpi i izbor novog izbornika, nasljednika Željka Babića.

Naravno, kod izbora novog izbornika hrvatske rukometne reprezentacije vrlo važnu, da ne kažemo presudnu, ulogu imat će novac. Bivši, a vjerojatno i moguće budući izbornik hrvatske reprezentacije Lino Červar u Makedoniji zarađuje oko 20.000 eura (vodi i Metalurg), a cijeli dosadašnji stožer hrvatske reprezentacije bez Ivana Balića – 10.000 eura mjesečno… Velika je to razlika, da ne ponavljamo koliko je lakše biti na klupi Makedonije, budući da izbornik Makedonije nije pod takvim pritiskom osvajanja odličja…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada govorimo o plaćama izbornika recimo kako najviše zarađuje Španjolac Valero Rivera, koji sjedi na klupi katarske reprezentacije, a koji ima primanja 800.000 eura godišnje. Neki će reći da se Španjolac Kataru isplatio budući da prije svije godine na SP-u donio Kataru povijesno srebro, da bi prije nekoliko dana na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj iznenadio Njemačku u osmini finala, no, dalje od četvrtfinala nije mogao. Hrvatska, dakako, takve novce nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.