Utučeni Ivica Tucak nakon poraza u polufinalu SP-a: ”Treba doći k sebi, momcima ništa ne zamjeram”

Foto; fah

Hrvatski vaterpolisti poraženi su u polufinalu Svjetskog prvenstva u južnokorejskom Gwangjuu od Španjolske s 5-6 (1-2, 1-2 , 0-2, 3-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon neočekivanog poraza izbornik Hrvatske, Ivica Tucak, bio je vidno utučen, nije mogao objasniti razloge poraza, a pogotovo loše igre Barakuda u napadu.

”Pa ne znam, teško mi je sad što reći. Izgubili smo zasluženo, Ništa nije funkcioniralo naprijed, moramo vidjeti čemu toliki strah”, kazao je Ivica Tucak.

Kako smo spomenuli u napadu nije funkcioniralo ništa, naši su vaterpolisti zabili tek dva gola u prve dvije četvrtine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Neću omalovažavat španjolskog golmana, ali tako smo traljavo pucali. Obrana je bila odlična, ali napad je bio užasan. Valjda ćemo ovo preživjeti, zaboraviti. To je ipak sport, to je život. Teško je stalno pobjeđivati, ali baš mi je žao. Unatoč što piše na semaforu pet golova za nas, mi smo zabili dva gola. Želim biti iskren, to na kraju je bilo nakon želje i forsiranja. Što je tu je. Tako je u životu, ne želim raditi katastrofu”, nastavio je utučeni Tucak.

Nažalost, Barakude su porazom u polufinalu propustili osigurati Olimpijske igre u Tokiju, ali su isto tako propustili obraniti zlato osvojeno u Budimpešti, iako su naši vaterpolisti bili uvjerljivo najveći favoriti turnira.

”Nismo osigurali Olimpijske igre, ne znam što pametno reći. Treba doći k sebi, momcima ništa ne zamjeram. Svi smo željeli finale, možda je ovo bio loš dan, ne znam. Obrana je bila sjajna. Napad je bio užasan”, poručio je Tucak te je u zaključku istaknuo možda i najvažnije:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Kada zabiješ dva gola, ne možeš dobiti Paragvaj, a ne Španjolsku u polufinalu SP-a. Odigrali smo turnir na visokoj razini. Moramo pobjedom i broncom se oprostiti. Nije nam lako. Moramo izvući pouke, idemo dalje. Ne možeš uvijek biti prvi. To je život, ne znam što bih pametnije rekao.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.