‘Uvijek vjerni’ – navijači pozivaju na ‘primjereno navijanje’ protiv Kosova: ‘Fare, će i ovaj put biti na stadionu’

Foto: fah

Klub navijača hrvatske nogometne reprezentacije “Uvijek vjerni” izdao je priopćenje prije utakmice Hrvatske i Kosova, koja će se igrati u subotu u Maksimiru (20.45 sati) u kojem poziva na primjereno navijanje kako bi se izbjegle nove kazne zbog kojih Hrvatska nerijetko mora domaće utakmice igrati pred praznim tribinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nesumnjivo, goruća tema svakog gostovanja ili domaćinstva naše reprezentacije jesu podrška i navijanje za ‘vatrene’. Disciplinska komisija Svjetske nogometne organizacije u više navrata kaznila je krovnu kuću našeg nogometa. Sjetimo se, gostovanje ‘vatrenih’ u Skadru nije prošlo nekažnjeno, HNS je kažnjen sa 50 tisuća eura, a strahovalo se i od većih kazni. Isto tako znamo da je Hrvatska već bila kažnjena u ovim kvalifikacijama s igranjem pred praznim tribinama u dvije utakmice (Turska, Island), plus 150 tisuća eura novčane kazne. Sveprisutna organizacija koja se bori protiv rasizma u nogometu i koja surađuje s Uefom i Fifom, Fare, će i ovaj put biti na stadionu.

Trebamo se osvrnuti na subotnju utakmicu koju su već neki mediji okarakterizirali kao utakmicu visokog rizika. Više je razloga za to, jedan od njih je i prva utakmica u Skadru gdje je bilo homofobnog i neprimjerenog navijanja što smo već i rekli. Razni mediji pišu o istom scenariju. Uz višestruko pozivanje na fair-play navijanje, radne sastanke, komuniciranje s raznim udrugama i navijačkim skupinama HNS pokušava i ulaže trud da se sve navedeno izbjegne.

Pojedinci ili male interesne skupine koje žele bojkotirati i naštetiti našoj reprezentaciji neće u tome uspjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moramo se vratiti i na zadnju našu domaću utakmicu protiv Ukrajine koja je prošla u najboljem redu. Izvršni direktor FARE Piara Powar u razgovoru za Telegram je rekla da izbacivanje Hrvatske, kao kazna, nije realna opcija.

Na kraju, glede subotnje utakmice protiv Kosova moramo vas u ime Kluba navijača ‘Uvijek vjerni’ izvijestiti da ćemo navijače Kosova dočekati s gostoprimstvom i poštovanjem. U kontaktu smo s njihovim navijačkim predstavnicima i svima skupa želimo ugodan boravak u Zagrebu. I mi smo kao hrvatski navijači u Skadru dočekani primjereno i s poštovanjem i red je da se našim nedavnim domaćinima i zahvalimo.

Vjerujemo u sportski epilog ove utakmice, kao što vjerujemo i svesrdno pristupamo poštenom navijanju za našu svetinju, hrvatsku reprezentaciju”, stoji u priopćenju Kluba navijača “Uvijek vjerni”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon šest odigranih utakmica u skupini I Hrvatska je na vrhu skupine sa 14 bodova, koliko ima i drugi Island, dok su turska i Ukrajina na po 11 bodova.

Plasman na SP izborit će pobjednik skupine, dok će drugoplasirani u dodatne kvalifikacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.