Valverde objasnio zašto Ivan Rakitić ne igra u Barceloni…

Foto: fah

Hrvatski reprezentativac, Ivan Rakitić, u novu je sezonu krenuo nakon dugo vremena kao pričuva u Barceloni.  Trener prvaka Španjolske Ernesto Valverde izjavio je u petak kako sve ono što se događalo tijekom ljetnog prijelaznog roka neće utjecati na status hrvatskog nogometaša. No, što god trener Barce rekao ipak utječe, naime, Rakitić grije klupu, a u jednom se trenutku čak u dijelu španjolskih medija počelo pisati o mogućem odlasku Rakete u pariški PSG kao dio odštete za Neymara, što Rakitiću nije baš najbolje ”sjelo.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valverde i je sam priznao da Rakitića nije stavljao u igru na početku sezone zbog velike konkurencije u momčadi. Zato je, reći će neki, Barcelona startala katastrofalno u novu sezonu, doduše, loš start Barce uzrokovan je i činjenicom da nema Lionela Messija zbog ozljede.

“Ne vjerujem da je pogođen time. To što nije igrao je ista vijest kao da ne igra Arthur Melo, Arturo Vidal ili Frenkie de Jong…”, rekao je Valverde na konferenciji za medije u Barceloni uoči subotnjeg derbija s Valencijom.

Podsjetimo, trener Barce je 31-godišnjeg Ivana Rakitića ostavio na klupi u  posljednje dvije prvenstvene utakmice protiv Betisa i Osasune, prije toga je igrao tek 45 minuta protiv Athletic Bilbaa i to u drugom poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako sve to pokušava objasniti trener Barcelone?

“Vjerojatno će biti još puno pitanja hoće li igrati Rakitić ili bilo koji drugi igrač, no stvarnost je takva da postoji velika konkurencija na sredini terena. Došao je De Jong, a Sergi Roberto sada igra na sredini terena. Sada je ondje manje mjesta”, kazao je Valverde.

Podsjetimo, zbog nesređenog statusa u klubu Ivan Rakitić nedavno je otkazao izborniku Zlatku Daliću te nije igrao za Hrvatsku protiv Slovačke u Trnavi i Azerbajdžana u Bakuu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.