Vani ga hvale, u Hrvatskoj vrijeđaju: ‘Genijalni Luka Modrić je najbolji nogometaš s kojim sam ikad igrao’

Foto: fah

Luka Modrić jedan je od najboljih veznih igrača svijeta posljednjih godina i prema mnogima najbolji veznjak prvaka Europe Real Madrida te španjolske nogometne lige. Na igru hrvatskog kapetana pohvale stižu sa svih strana, jedan od onih koji hvale Hrvata je i desni bek Tottenhama Kyle Walker, koji je odredio pet najboljih suigrača s kojima je nastupio tijekom karijere. Među njima je i kapetan reprezentacije Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Walker je za službenu stranicu Premiershipa napravio  listu, na njoj je svoje mjesto pronašla zvijezda Reala, koja trenutno u vlastitoj domovini doživljava nevjerojatni medijski progon, neki ga žele čak i u zatvoru.  Prema nekim medijskim napisima mnogi strahuju da bi Luka zbog svega što se događa mogao jednostavno zahvaliti izborniku Anti Čačiću na pozivu i odustati od reprezentacije. Nadajmo se da su takve prognoze pojedinih medija pretjerane i odraz psihoze koja posljednjih dana vlada u Hrvatskoj.

No, vratimo se, Walkeru, koji je dijelio svlačionicu s Lukom u Tottenhamu uoči odlaska u Španjolsku. Hrvatski reprezentativac bio je jedan od najboljih igrača engleskog prvoligaša, uostalom, zato ga je Real i angažirao.

“Luka je mađioničar. On je jedan najboljih, ako ne i najbolji s kojim sam imao priliku igrati i trenirati. Ne postoje riječi kojima se može opisati koliko je dobar”, rekao je  Kyle Walker, koji je na listu svojih najboljih suigrača stavio i Garetha Balea, također danas nogometaša Reala, a tu su i Hugo Lloris, Ledley King, Harry Kane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Luka Modrić je u Tottenham stigao 2008. godine iz Dinama i tamo se zadržao četiri sezone, a onda je uz dosta skepse u jednom dijelu španjolskih medija prešao u Primeru, u redove najboljeg europskog kluba svih vremena. Inače, u Tottenhamu je Luka odigrao 127 utakmica te je postigao 13 pogodaka. Modrić je bio pravo osvježenje na Otoku, a posebno u igri Tottenhama, u čiju je igru unio, kako su tada engleski mediji pisali, ”hrvatski šarm.” Nešto što je nedostajalo engleskom nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.