VAR tri puta uz kraljevski klub, Real se pobjedom probio na vrh, Luka Modrić ušao tek u završnici

Foto: fah

Nogometaši Reala iskoristili su kiks Barcelone te su pobjedom u San Sebastianu protiv Real Sociedada s 2:1 u posljednjem susretu 30. kola španjolske La Lige preuzeli vrh ljestvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je jasno Realovim igračima i stručnom stožeru da je ovo jedinstvena prilika za madridski klub da preuzmu prvo mjesto od još uvijek aktualnog prvaka, koji je kiksao u Sevilli odigravši tek 0:0. Bilo je to teško gostovanje za momčad Zinedine Zidanea, no, uspjeli su ostvariti glavnu zadaću, domoći se novih bodova. Real i Barca imaju jednak broj bodova, no, Real ima prednost.

U prvom dijelu nije bilo naročito kvalitetnog nogometa, tek poneka poluprilika za pogodak, no, u nastavku utakmice u vrhunskom se nogometu moglo uživati. Vidjeli smo sve ono što nogomet čini atraktivnim, što ga čini najvažnijom sporednom stvari na svijetu.

Real Madrid je poveo u 50. minuti, kada je uz pomoć VAR-a sudac Javier Estrada dosudio jedanaesterac za gostujuću momčad i to nakon što je Llorente napravio prekršaj nad Viniciusom, kapetan Reala, Sergio Ramos, je s bijele točke mirno pogodio. Recimo kako ”prekršaj” na prvi pogled nije izgledao kao da je prekršaj, odnosno za kazneni udarac, no, odluka suca i VAR-a išla je u korist Reala. Ni VAR neće protiv kraljevskog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sedamdesetoj minuti Adnan Januzaj je sjajnim udarcem zabio za 1:1, međutim, dosuđeno je zaleđe jer je netko od njegovih suigrača ometao Courtoisa i bio mu najbliže prilikom upućivanja udarca. I opet VAR nije htio na Real.

Odmah poslije toga na drugoj strani Karim Benzema pogađa, a VAR je provjeravao situaciju jer se činilo kao da je Francuz igrao rukom. Ispostavilo se da je to bilo rame, pa je Real stigao do sigurnijih 2:0. I treći put VAR je uz kraljeve. No, uzbuđenja tu nisu prestala, naime, u 83. minuti Mikel Merino je na sjajan ubačaj ostao sam pred Courtoisom i snažnim je udarcem pogodio za 2:1. Ostalo je ipak sve na tome i poslije šest minuta sudačke nadoknade.

Luka Modrić u igru je ušao u posljednjoj minuti zamijenivši Marcela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Madridski sastav s nova se tri boda izjednačio na vrhu ljestvice s Barcelonom, obje ekipe imaju po 65 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.