Vaterpolistima riječkog Primorja izmaklo finale Lige prvaka

Vaterpolisti Primorja Erste banke nisu se uspjeli plasirati u finale Lige prvaka nakon što su u polufinalnom ogledu završnog turnira u Barceloni izgubili od domaćina Barcelonete 8-10 (3-2, 0-5, 3-2, 2-1)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primorje je bilo bolje tri četvrtine, no presudila je druga dionica koju je Barceloneta dobila 5-0 i od zaostatka 2-3 pobjegla na četiri gola viška (7-3).

Primorje je odlično otvorilo utakmicu i povelo je 2-0. No, Barceloneta je ubrzo izjednačila. Ipak, na prvi odmor se otišlo s vodstvom hrvatskog prvaka 3-2. Nažalost, uslijedila je katastrofalna četvrtina Primorja u kojoj je riječki sastav primio pet golova, a nije postigao niti jedan. Pritom je Daniel Varga promašio peterac. Primorje je od vodstva 3-2 došlo do četiri gola minusa (3-7). Daleko boljom igrom u nastavku odabranici Ivana Asića su smanjili na minus dva (6-8) i imali igrača više, no propustili su priliku za potpuni povratak u igru. U posljednjem napadu u trećini Španjolci su zabili i pobjegli na tri gola viška (9-6) uoči zadnjih osam minuta.

Zadnja četvrtina otvorena je golom Xaviera Garcie za smanjenje rezultata 7-9, a potom je Primorje s igračem više golom Denesa Varge stiglo na gol zaostatka pet minuta prije kraja susreta. Uzvratio je Espanol svojim trećim pogotkom za 10-8 i to u situaciji s dva igrača više. Kada je Muslin dvije minute prije kraja utakmice u situaciji s igračem više uzdrmao vratnicu, a u idućem napadu Denes Varga promašio kontru priči je bio kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci za hrvatskog prvaka bili su Xavier Garcia (2), Denes Varga (2), Petar Muslim, Cosmin Radu, Daniel Varga i Ivan Buljubašić, dok je Frano Vićan imao pet obrana. Kod Barcelonete strijelci su bili Albert Espanol (3), Nemanja Ubović (2), Gonzalo Echenique, Balazs Sziranyi, Felipe Perrone, Marc Roca i Marc Minguell. Pinedo Daniel je sakupio osam obrana.

U drugom polufinalu vidjeli smo okršaj srpskih klubova Radničkog iz Kragujevca i beogradskog Partizana. Na kraju je slavio Radnički 9-4 (2-1, 3-2, 2-0, 2-1). Radnički je, osim početnih 1-1, dominirao, imao prednost i diktirao tempo. Nezaustavljiv je bio centar Boris Zloković, protiv koga obrana Partizana nije imala riješenja. Zloković je zabio četiri gola, dok je kod Partizana najefikasniji bio Mandić s dva gola.

Finale između Barcelonete i Radničkog na rasporedu u subotu u 20.00 sati. U 18.30 u susretu za 3. mjesto snage će odmjeriti Primorje EB i Partizan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.