Vaterpolo: Primorje EB u polufinalu Lige prvaka

Rijeka,02.05.2015. - Utakmica 10. kola vaterpolske Lige prvaka izmeðu Primorja EB i maðarskog Szolnokija. Na fotografiji Marko Elez. foto HINA / Miljenko KLEPAC / mm

Vaterpolisti riječkog Primorja EB osvojili su prvo mjesto u skupini B Lige prvaka 9-7 (1-3, 2-0, 2-2, 4-2) domaćom pobjedom protiv mađarskog Szolnokija u susretu posljednjeg 10. kola, te su tim uspjehom izborili izravni plasman u polufinale završnog turnira koji će se krajem mjeseca održati u Barceloni, dok je Jug CO u Dubrovniku svladao Spandau 04 sa 12-6 (3-1, 3-2, 2-2, 4-1) i zauzeo treće mjesto u skupini koje također vodi na završni turnir šest najboljih sastava u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primorje EB je osvojilo prvo mjesto u skupini sa 24 boda, koliko je sakupio i drugi Szolnoki, dok je Jug treći sa 22 boda.

Riječane je do pobjede protiv Szolnokija predvodio Cosmin Radu s tri gola uključujući i onaj za konačnih 9-7 26 sekundi prije kraja kojim je odlučio utakmicu, po dva gola su dodali Petar Muslim i Javier Garcia.

U visokoj pobjedi Juga najefikasniji je bio Miho Bošković s tri gola, po dva su dodali Loren Fatović, Pavo Marković, Ante Visković i Paulo Obradović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz skupine A plasman na završni turnir osigurali su Pro Recco kao pobjendik skupine, te Eger kao drugi i Barceloneta kao domaćin turnira.

Završni turnir u Barceloni igrat će se od 28. do 30. svibnja, a prvoga dana igrat će Jug CO – Eger i Barceloneta – Szolnoki, a Primorje EB i Pro Recco u polufinalu čekaju pobjednike tih susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.