Vatreni pobjedom protiv Norveške dolaze pred vrata Francuske

Vatreni večeras na stadionu u Maksimiru dočekuju reprezentaciju Norveške u utakmici koja bi mogla puno toga odlučiti, poslije pobjede protiv Bugarske i remija s Italijom na San Siru prije nekoliko mjeseci pobjeda protiv Norvežana značila bi gotovo i teoretski osiguravanje osnovnog cilja, plasmana na Europsko prvenstvo koje se idućeg ljeta igra u Francuskoj. Dakako, nije gotovo dok nije gotovo, međutim, pobjedom bi Vatreni ostvarili značajniju bodovnu prednost ispred jednog od izravnih konkurenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica na Maksimiru igra se u jednom neobičnom terminu s obzirom na činjenicu da je Hrvatska kvalifikacijske utakmice u Zagrebu uglavnom igrala uglavnom iza 20 sati, utakmica se večeras igra u 18 sati, očekuje se između 15 000 i 20 000 gledatelja.

Vatreni u dobroj seriji

Hrvatska je, kako je to dobro rekao izbornik Niko Kovač, u jednom dobroj seriji, poslije neriješenog rezultata protiv Italije prošle godine naši nogometaši preuzeli su vrh ljestvice te su prvi favoriti za odlazak na Europsko prvenstvo, međutim, činjenica je isto tako da već mjesecima izabranici Nike Kovača nisu igrali službenu reprezentativnu utakmicu, zbog čega treba biti posebno oprezan, a što je i izbornik naglasio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, glavni igrači Vatrenih, Modrić i Mandžukić te Ivan Perišić, biti će spremni za utakmicu, međutim, radi se o igračima iza kojih su teške ozljede, Perišić se oporavio, Modrić je u fazi oporavka, igra dobro, no, još uvijek mu nedostaje svježine, dok popularni Mandžo već duže vrijeme ima problema u svom Atleticu. Malo igra, malo ne igra, izmjenjuje sa španjolskom nogometnom legendom Fernandom Torresom, što nije baš dobro sjelo emotivnom Mandžukiću.

Norvežani imaju solidnu reprezentaciju

Jednako tako i Norvežani imaju solidnu momčad koja bi se prema svim procjenama trebala boriti za treće mjesto ljestvice, dakle, iza Hrvatske i Italije, koje vodi u doigravanje za Euro. Direktan plasman i prve dvije pozicije na tablici od Norvežana ipak nitko, pa ni oni sami, ne očekuje. Ako ćemo realno i prema trenutnom omjeru snaga Vatreni su apsolutni favoriti u Zagrebu, samo igrač Real Madrida, aktualnog prvaka Europe, Luka Modrić, na nogometnom tržištu s 50 milijuna eura vrijedi koliko svi nogometaši Norveške zajedno, međutim, na terenu ipak igraju 11 protiv 11, fraze “lopta je okrugla” nisu tek puste fraze nego su ponekad i gorka istina za favorite, koji ne pobjeđuju uvijek, s čime se uoči utakmice složio i predsjednik HNS-a, Davor Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjeda protiv Norveške vodi na Euro

Pobjedom protiv Norveške Vatreni bi zapravo došli na milimetar od cilja i plasmana na Euro koje se igra, što je posebno znakovito te može biti motivirajuće za Vatrene, u zemlji naših najvećih nogometnih uspjeha – Francuskoj. Naime, Hrvatska je prije 17 godina upravo u Francuskoj na Svjetskom nogometnom prvenstvu predvođena izbornikom Miroslavom Ćirom Blaževićem osvojila brončanu medalju, što je bio i ostao povijesni uspjeh hrvatskog nogometa, koji će, gotovo sigurno, ostati trajni svjetionik Vatrenih u vremenima koja dolaze.

Hrvatska ima izvrsnu nogometnu generaciju, ima jednako tako odlične navijače, međutim, Hrvatska već duže vrijeme nema onakvih uspjeha kakve je imala devedesetih kada su Vatreni redovito prolazili skupine na velikim nogometnim natjecanjima. Za uspjeh je, naravno, uz kvalitetu, potrebno i dosta sreće, pa čak i kad imate Modrića, Mandžukića, Rakitića ili Perišića. Spomenuli smo navijače, recimo kako ne želimo vjerovati u zloguke tvrdnje Davora Šukera koji je “čuo da se na Maksimiru spremaju neredi”, jednostavno, nešto takvo Modrićeva generacija ne zaslužuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.