Vatreni spremni za pobjedu u Slovačkoj: ‘Dobar su protivnik, ali najviše će se ipak pitati Hrvatsku’

Foto: Snimka zaslona

Hrvatska nogometna reprezentacija u petak igra novu kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo. Vatreni, bez Ivana Rakitića, gostuju kod Slovačke. S obzirom na kvalitetu Vatreni su favoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ususret utakmici u Slovačkoj pred novinare stali su Josip Brekalo, koji igra u sjajnoj formi u Bundesligi, u dresu Wolfsburga, Ante Rebić, novi igrač Milana Borna Barišić, Dominik Livaković, Tin Jedvaj.

U slučaju pobjede protiv Slovačke u Trnavi Hrvatska će zasjesti na vrh skupine s istim brojem bodova kao i Mađarska, koja je Vatrene iznenadila u Budimpešti. Podsjetimo, Slovačka je na početku kvalifikacija pobijedila Mađarsku, a nakon toga je izgubila u Walesu. Hrvatska ima dvije pobjede, protiv Azerbajdžana na Maksimiru i Walesa u Osijeku. Slovaci su u Azerbajdžanu ostvarili visoku pobjedu i zato imaju bolju-gol razliku od hrvatske reprezentacije.

”Ovo mi je drugi trening s reprezentacijom, pripreme dobro teku. Analiziramo protivnika, Slovačka je dobar protivnik koji pokušava igrati nogomet s dosta nabijanja, ali mislim da će se najviše pitati Hrvatsku”, rekao je Ante Rebić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, Josip Brekalo nada se pobjedi, spreman je, ako mu izbornik ukaže povjerenje, za dvoboj protiv Slovačke.

”U dobroj sam formi, dobro smo startali u klubu i dobro se osjećam.”

Podsjetimo, Brekalo je za Vatrene odigrao šest utakmica, no, napokon se nada i ponekom pogotku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Nadam se pogotku, ali koncentriram se najviše da dobro odigram. Mislim da je najbitnije da ekipa slavi na kraju, a ako zabijem gol, naravno da će to biti “šlag na tortu

Nedostaju nam bitni igrači, teško je kada vam nedostaju igrači poput Ivana Rakitića, to ostavlja naravno trag na svima nama, ali ćemo dati sve od sebe da nadoknadimo te nedostatke i da pobijedimo u Slovačkoj”, poručio je Brekalo.

Analizirali Slovačku…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Analizirali smo Slovačku. Radi se o iznimno tvrdoj reprezentaciji, koja ima ima jako dobre pojedince. Škrinjar igra u Interu, Hamšik je jako dobar igrač, a tu su neki vezni igrači. Neće biti lako, a utakmica će vjerojatno biti slična kao u Mađarskoj. No, nadam se da ćemo pokazati drugo lice u odnosu na utakmicu u Mađarskoj. Ako budemo imali pravi angažman i pristup mislim da neće biti problema.

Bez obzira na protivnika nema kalkulacija. Idemo na svih šest bodova u ove dvije utakmice. Desni bek? Pa to je na izborniku da odluči. Ja sam na raspolaganju što god izbornik da odluči…”, kazao je Brekalo.

Borna Barišić preuzeo je poziciju lijevog beka u reprezentaciji kod Dalića.

‘Atmosfera je odlična ovih par dana. Pripremamo se za ove dvije važne utakmice. Slovaci imaju kvalitetne igrače naprijed i u sredini. Analizirali smo ih u obrambenom i napadačkom smislu. Igramo u gostima i neće biti lako, ali preuzimamo ulogu favorita i idemo po tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Može li Hrvatska dostići formu sa SP-a? Uvijek pružamo najviše što možemo. No, nekad to nije na razini koja je bila na Svjetskom prvenstvu, gdje je Hrvatska igrala na najvećoj razini u posljednjih desetak godina. To nije lako dostići opet, jer sve ovisi tko je u kakvoj formi. Međutim, pružit ćemo sve od sebe i idemo po tih šest bodova”, rekao je Barišić.

Krenulo super…

“Minutaža u Rangesima? Sve je krenulo super, pa je malo zapelo, pa je sad opet dobro. Što se mene tiče, ja sam osobno spreman”, zaključio je Borna.

Golman Dinama Dominik Livaković:

”Idemo na svih šest bodova kako bismo se približili plasmanu na Europsko prvenstvo. Naši nam navijači daju snagu”, naglasio je golman hrvatskog prvaka.

Tin Jedvaj smatra kako sve ipak ovisi o Hrvatskoj.

“Jedva čekamo utakmicu. Slovačka igra sjajno, ali sve ovisi o tome kako će se Hrvatska postaviti”, poručio je Jedvaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.