Sve veće svote u vrhunskom sportu: Rudy Gobert s ugovorom od 102 milijuna dolara postao najbolje plaćeni francuski sportaš

Foto: fah

Francuski košarkaški reprezentativac Rudy Gobert, jedan od najboljih obrambenih igrača NBA, produljio ugovor je s momčadi Utah Jazz za 102 milijuna dolara (oko 93 milijuna eura), čime je postao trenutačno najbolje plaćeni francuski sportaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Utah Jazz je potpisao produljenje ugovora s Rudyjem Gobertom na više godina”, stoji u priopćenju momčadi iz Salt Lake Cityja u kojem nije, međutim, navedena vrijednost i trajanje ugovora.

No, prema ESPN-u, Francuz je produljio ugovor na još četiri godine i za to će dobiti 102 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa 25,5 milijuna dolara godišnje od 2017., ovaj 24-godišnjak mogao bi preteći svog reprezentativnog kolegu Nicolasa Batuma koji je u srpnju potpisao ugovor sa Charlotte Hornetsima prema kojem dobija godišnje 24 milijuna dolara.

Batum ipak ostaje najbolje plaćeni francuski sportaš ikad, sa 120 milijuna dolara (oko 109 milijuna eura) na pet godina.

Gobert, koji je u Utah došao 2013., ima prosjek od 7,2 koša, 8,6 skokova i 2 kontre po utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.