‘Veličanstvena Hrvatska’: Ugledni L’Equipe ‘opjevao’ igru Vatrenih, Čačića proglasio najboljim izbornikom!

Foto: fah

Ugledni francuski sportski list L’Equipe, vjerojatno najugledniji u Europi kad je sport u pitanju, oduševljen je igrom hrvatske nogometne reprezentacije u prvom krugu, praktički bi se moglo reći da ovakve hvalospjeve Vatrenima nisu ispisali ni hrvatski mediji. Jedan dio njih umjesto zasluženih hvalospjeva pozivao je te i dalje poziva  na bojkot nadajući se neredima a onda i izbacivanju Hrvatske s Europskog nogometnog prvenstva. Hrvatska je očito oduševila sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugledni list napravio je sjajnu analizu igre Vatrenih, pravi presjek dosadašnjeg dijela turnira, te je dva hrvatska nogometaša uvrstio u prvih 11 dosadašnjeg dijela Europskog prvenstva, što se nikada dosad Hrvatskoj nije dogodilo. Naime, L’Equipe ne dijeli olako epitete i ne razbacuje se neutemeljenim pohvalama. Ugledi nisu stekli kao žuti tisak već na temelju argumenata i činjenica.

Čačić-Perišić-Modrić

Radi se o Luki Modriću, koji čak i nije igrao protiv europskih prvaka, Španjolaca, koje su Hrvati dobili sa 2:1, i Ivanu Perišiću, po mnogima najboljem igraču dosadašnjeg dijela Eura u Francuskoj. Najbolji izbornik prvog kruga je Ante Čačića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska oluja s boka Ivan Perišić najbolje je ocjenjeni igrač na dosadašnjem Euru s ukupnom ocjenom od 7,33. Modrić je na 6,67. Dakle, Hrvatska nije mogla povući bolje ocjene i zaraditi pozitivnije komentara. Vatreni igraju najbolji nogomet, što bi trebalo biti dovoljno čak i za Ronalda.

Hrvatska je ocijenjena kao najbolja momčad dosadašnjeg dijela Europskog prvenstva, Francuzi su prepoznali “vrhunski rukopis” izbornika Ante Čačića. Ovo je također veliko priznanje  mirnom treneru koga su mnogi osporavali.

Hrvatima odgovara francuski način života

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hrvati su se izgleda dobro prilagodili francuskom načinu života. Nakon trećeg mjesta na SP-u 1998. nova generacija Vatrenih ima dva reprezentativca Perišića i Modrića u našoj idealnoj momčadi Eura, a njen izbornik je najbolji odnosno najbolje ocijenjeni izbornik. Vatreni su nas oduševili u dosadašnjem dijelu svojom ofenzivnom igrom i tehnikom, a u svom sastavu imaju Ivana Perišića, najboljeg igrača Eura”, posvetili su pravi ep posvećen Hrvatskoj Francuzi pod naslovom ‘Épatante Croatie!’ (Veličanstvena Hrvatska).

Naravno, jednako kao i igra Vatrenih ovi će hvalospjevi odjeknuti u sportsko-medijskom svijetu. Možda će napokon prestati napadi na Vatrene i prizivanje izgreda kad neki shvate da nas vani možda više cijene nego što sami do sebe držimo?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.