Velika trojka svjetskog tenisa sve umornija: Rafael Nadal otkazao nastup u Cincinnatiju

epa09199281 Rafael Nadal of Spain falls during his men's singles quarter final match against Alexander Zverev of Germany at the Italian Open tennis tournament in Rome, Italy, 14 May 2021. EPA/ETTORE FERRARI

Jedan od najboljih tenisača svih vremena, španjolska teniska zvijezda Rafael Nadal, polako ali sigurno približava se kraju svoje karijere, iako to zasad nije rekao. Naime, Nadal nije bio na Olimpijskim igrama u Tokiju, a zbog ozljede lijevog stopala otkazao je svoj nastup na ATP turniru iz serije Masters 1000 koji će se sljedećeg tjedna igrati u Cincinnatiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Rafael Nadal je prije nekoliko dana odustao i od nastupa na turniru u Torontu, koji se upravo odigrava, također zbog ozljede lijevog stopala. Recimo kako je prošlog tjedna 35-godišnji Nadal igrao na turniru u Washingtonu, bio mu je to prvi turnir nakon što je iznenađujuće poražen u polufinalu Roland Garrosa, turnira koji mu je oduvijek najdraži i na kojem je bio favorit. U Washingtonu je Nadal u prvom nastupu teško svladao Amerikanca Jacka Socka, u drugom je izgubio od Južnoafrikanca Lloyda Harrisa.

Nastup u Cincinnatiju otkazali su i Srbin Novak Đoković te Švicarac Roger Federer. Dakle, velika trojka polako, ali sigurno, postaje sve umornija, dok turnir u Cincinnatiju najboljim igračima svijeta služi kao posljednja provjera pred nastup na posljednjem Grand slam turniru godine, US Openu, koji ove godine počinje 30. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.