(FOTO) Veliki favorit PSG uvjerljivo slavio protiv PPD Zagreba na otvaranju rukometne Lige prvaka u zagrebačkoj Areni

Foto: fah

Na startu natjecanja u A skupini rukometne Lige prvaka rukometaši PPD Zagreba u zagrebačkoj  Areni uvjerljivo su poraženi od velikog favorita, francuskog prvaka, Paris Saint Germaina. Bilo je 37:29 za Francuze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Jedan od favorita ovogodišnje Lige prvaka nije dozvolio nikakvo iznenađenje u Zagrebu, od prve minute krenuli su Francuzi maksimalno i pokazali po što su došli u glavni hrvatski grad.

Na početku utakmice gosti su poveli sa čak 5:1 i praktički odmah ”ubili” svaku nadu Zagreba, koji je sve dao od sebe i hrabro se borio protiv velikog favorita. Naime, hrvatski prvak je u 17. minuti utakmici smanjio na dva gola minusa, došli su Zagrepčani na 7:9. Francuzi su ponovno dodali gas i do kraja prvog dijela utakmice su otišli na četiri pogotka razlike, 19:15.

Zagreb se ponovno u jednom trenutku spustio na minus dva te je držao priključak, iako je taj priključak bio umjetan budući da kad god su gosti dodali gas povećali bi prednost, sve do 39. minute susreta. No, više se od toga nije moglo ništa učiniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do pobjede su goste predvodili Kim Ekdahl sa sedam golova, Sander Sagosen sa šest, te Nedim Remili i Kamil Syprzak sa po pet golova, kod hrvatskog prvaka najviše su golova dali Damir Bičanić i Zlatko Horvat po šest golova, te Ante Gadža i David Mandić po četiri pogotka.

Podsjetimo, prvom susretu iz skupine A Pick Szeged je pobijedio Barcelonu sa 31-28.

PPD Zagreb će idući nastup u Ligi prvaka imati 22. rujna kada gostuje u Danskoj kod Aalborga. PPD Zagreb je u prošloj sezoni stigao do osmine finala, a ispao je od kasnijeg prvaka Europe, skopskog Vardara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati:

PPD Zagreb – PSG 29-37
Pick Szeged – Barcelona 31-28

U nedjelju:
Celje Pivovarna Laško – Flensburg-Handewitt
Elverum – Aalborg

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.