Veliki obračun muških klizačkih zvijezda u Ledenoj dvorani

Foto: fah

Nakon potvrde da će, od 6. do 9. prosinca, u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova klizati svjetska prvakinja u umjetničkom klizanju Ruskinja Elizaveta Tuktamiševa stigle su i potvrde da će na jubilarnoj 50. Zlatnoj pirueti Zagreba nastupiti i dvojice ponajboljih svjetskih klizača, bivši viceprvak svijeta Kazahstanac Denis Tena i aktualni viceprvak Europe Izraelac Aleksej Bičenka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajinac koji od 2011. nastupa za Izrael, a koji je premijeru za novu zemlju imao baš u Zagrebu iste godine kada je zauzeo osmo mjesto, još se tri puta vraćao u Ledenu, a konačno ju je osvojio prošle godine i to nakon što je Ten ozlijedio leđa uoči finala.
Kazahstanac je pak četiri puta stajao na postolju Zlatne piruete, slavio je čak tri puta, 2009, 2011. i 2015. godine, a 2011. bio srebrni.
” Zagreb uvijek ima idealan termin. A ove godine pogotovo budući da nam je svima ovo jedan od posljednjih velikih testova uoči Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu. Veselim se novom obračunu s Bičenkom, ali i ne samo s njim, jer startna lista je ove sezona još jača nego prošle” rekla je velika kazahstanska zvijezda uoči svog olimpijskog testa u Zagrebu.

“Ja već imam olimpijsku broncu iz Sočija, ali budući da je moja obitelj dio korejske manjine u Kazahstanu i da sam ja potomak korejskog generala i borca za neovisnost Min Keung Hoa, ZOI u Južnoj Koreji u meni će probuditi poseban motiv i tamo ću biti kao da sam doma” najavio je Denis Ten.
Natjecanje koje će u Ledenoj okupiti više od 150 klizačica i klizača iz 33 zemlje svijeta, starta u srijedu 6. prosinca od 17 sati, a sat vremena kasnije na programu je svečano otvaranje kada će se na ledu Doma sportova nakon dugo godina ponovno naći neka od najvećih imena hrvatskog klizanja svih vremena, Sanda Dubravčić Šimunjak, Idora Hegel, Tomislav Čižmešija, Bojan Lipovšćak…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.